ANNONCE

Pludselig dukkede kongen op

13. januar 2021 06:27 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Kong Carl Gustaf bidrog til de flestes store overraskelse med et helt særligt budskab ved svensk kræftindsamling

Cancergalan Tillsammans, der er den svenske pendant til det danske Knæk Cancer tiltag, løb mandag aften den 11. januar af stablen på Svensk TV4. Det blev en aften helt som vi selv kender den med masser af underholdning, konkurrencer samt store og små økonomiske bidrag i den gode sags tjeneste.

Men aftenen bød også ifølge Svensk Damtidning på en, i hvert fald for de fleste, artig overraskelse.

For pludselig dukkede kong Carl Gustav op på skærmene rundt om i de svenske hjem for at komme med et helt særligt og specielt budskab. I sin egenskab af konge men også som øverste protektor for Cancerfonden.

“Vi lever i en speciel tid, en pandemi. Mange mennesker føler angst og ensomhed. Det kan være endnu sværere for dem, der lever med en kræftdiagnose, dem, der kan være ekstra følsomme over for infektioner, og som er helt afhængige af den sundhedspleje, der findes. Jeg tænker på dem og deres kære i aften,” indledte konge og fortsatte:

“I min tid har kræftforskning taget enorme skridt fremad. Det er fantastisk. Men det er også vigtigt, at vi ikke stiller os tilfredse. Forskningen skal fortsætte så flere liv kan reddes og flere mennesker kan føle håb for fremtiden.”

Tak til alle

Han benyttede også lejligheden til at rette en tak til alle, der er involveret i kampen mod kræft.

“Cancerfonden og andre nonprofitorganisationer yder et væsentligt bidrag sammen med alle jer, der arbejder inden for kræftforskning og sundhedspleje. Til jer alle: en varm tak,” sagde han.

Netop i år kan Cancerfonden fejre 70 års jubilæum. Gennem årene har den indsamlet 12 milliarder svenske kroner. Det svarer til knap 8,9 milliarder danske kroner.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu