ANNONCE

Pludselig fandt kommune 41 p-pladser

9. august 2019 21:56 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Ren magi - eller bare nytænkning?

Pludselig fandt kommune 41 p-pladser
Parkeringssituationen i Aarhus er op ad bakke, men nu forsøger kommunen med nytænkning at komme udfordringerne til livs med nytænkning. Foto: Scanpix

Aarhus døjer som de fleste andre storbyer med manglende parkeringspladser til byens gæster og i særdeleshed beboere. Biler bliver billigere, og der kommer flere af dem.

Således er det ikke ukendt for indbyggerne, at det især i nogle af de centrale kvarterer kan være ganske svært at finde et sted at stille den firhjulede.

For kommunen, der langsomt løber tør for plads og prioriterer beboelse højest, er hver en smule parkeringsmillimeter derfor guld værd, og nu skriver Aarhus Stiftstidende, at det faktisk er lykkedes at finde flere p-pladser.

Ganske vist kun 41, men det viser dog, at man med lidt nytænkning kommer vidt.

Gennem byen med tættekam

Gader og stræder i Aarhus er nemlig blevet gennemtrawlet for muligheder, og resultatet blev altså de 41 pladser, der er opstået ved, at der snarest vil blive fjernet ramper.

Ramperne er spredt ud over byen for at give adgang til garager og/eller porte, men ifølge stiften.dk er der mange af disse porte, der ikke længere er i brug. Derfor kan ramperne fjernes.

Helt konkret betyder det flere p-pladser, fordi det altså ikke er lovligt at parkere foran en sådan rampe, således der ikke er sikret passage.

– Vi må ikke glemme de enkle løsninger i arbejdet med at skabe en by, hvor alle kan komme frem. Vi er altid på jagt efter nye p-pladser, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø, til avisen.

Han vil i øvrigt gerne høre fra borgere, der mener at have fundet plads til at udvide parkeringsmulighederne i byen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu