De små brøler

9. marts 2013 14:36 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
De små brøler
Billede mangler

Der vil være et hold fra den næstbedste engelske række i FA Cupens semifinaler.

 

Den prestigefyldte og fodboldens ældste pokalturnering ser to kvartfinaler afviklet søndag, og hvor den store opmærksomhed naturligt går til mødet mellem Manchester United og Chelsea, så tager Millwall imod Blackburn på The Den i London.

Mødes med brøl

Og det siger noget om værterne Millwalls selvforståelse, at her hyldes spillerne ikke med sang og jubel, når de løber ind på banen. Her mødes de med et brøl fra 20.000 tilskuere.

’The Millwall Roar, skal samtidig gøre gæsterne tydeligt bevidste om, at de på ingen måde er velkomne på The Den, kendt som løvernes hule på grund af brølet.

Millwall har en berygtet hooligan-historik, hvor fan-fraktioner som F-Troop og Bushwalkers vedkender sig deres dårlige opførsel med slogans som: ’Ingen kan lide os, og vi er totalt ligeglade.’

Millwall nåede FA Cup-finalen i 2004, hvor man tabte til Manchester United og drømmer om igen at stå på Wembley.

»FA Cupen har tæret på vores sæson i ligaen, men det lever vi med. Nu går vi efter at komme så langt som muligt i pokalturneringen. At stå i en semifinale vil være et stolt øjeblik for vores klub,« siger Millwalls manager Kenny Jackett.

Sæson ligner fiasko

Hvor Millwall er et London og engelsk fodbolds mindre hold, så har modstanderen Blackburn Rovers været blandt de største. Lancashire-klubben vandt det engelske mesterskab i 1995 anført af duoen Chris Sutton og Alan Shearer, og var i en årrække blandt ligaens mest velhavende, men blev kørt agterud i det rigmandskapløb som Chelseas ejer Roman Abramovich startede.

I 2010 blev Blackburn Rovers opkøbt af en indisk kyllingeproducent, der lovede tilhængerne at hente Ronaldinho, men i sidste instans endte det med nedrykning og dyb mistillid fra tribunerne til de indiske ejermænd.

Første blev Steve Kean fyret som manager og siden norske Henning Berg, men lige lidt har det hjulpet. Blackburn kan ikke længere nå at rykke op, så FA Cupen ligner den eneste lindring på en miserabel sæson.

»Vi skal kunne håndtere den stemning, der venter os på The Den. Den bliver rødglødende,« siger Blackburns manager Michael Appleton.

»Det bliver en intimiderende atmosfære, som man ikke finder andre steder, men vores fans trænger til noget at glæde sig over, så vi skal give alt for den semifinale,« siger han.

Stormøde på Old Trafford

Andetsteds tager Manchester United imod Chelsea på Old Trafford. Gæsterne har ikke haft meget at juble over i denne sæson, så FA Cupen skal give et trofæ, siger londonernes manager Rafael Benitez.

»FA Cupen og Europa League er vores eneste realistiske chance for at vinde noget, så vi skal bevise, vi kan stå sammen og levere et resultat mod Premier Leagues tophold,« siger spanieren, der er under pres efter at være raget uklar med klubbens fans.

Manchester United går ind til kampen som store favoritter, men værternes manager Alex Ferguson vil ikke udtale sig om gæsternes magre sæson.

»Jeg sparker ikke til nogen, der ligger ned,« siger skotten.

»Uanset i hvilken turnering man møder Chelsea, så venter der en hård opgave. Det her bliver ikke anderledes.«

Millwall – Blackburn Rovers 14:55 på KA6

Man Utd – Chelsea 17:25 på KA5

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu