ANNONCE

Pokémon kort sælges for millioner

24. februar 2021 21:26 | Af: Massimo Grillo, ms@newsbreak.dk

Priserne på mere end 20 år gamle Pokémon kort er eksploderet under coronakrisen

Pokémon kort sælges for millioner
Især første udgaver af Pokémon kort er eksploderet i pris. Foto: Scanpix/Reuters via Heritage Auctions.

Der er ikke kun de oprindelige samlere af Pokémon kort, der er blevet voksne. Det er priserne også.

For under coronakrisen er priserne på de japanske samlekort skudt i vejret med raketfart.

Det er ellers to årtier siden, at Pokémon kort var det største i skolegården og børneværelset. Men coronapandemien har tilsyneladende gjort samlere og andre interesserede nostalgiske, for et auktionshus i USA melder om, at kortene sælges for millioner af kroner, når man omregner fra dollarkursen.

Heritage Auctions fra den amerikanske delstat Texas oplyser til Reuters, at en første udgave samleboks fra 1999 er blevet solgt for 400.000 dollars – eller 2.444.500 kroner med den nuværende dollarkurs.

Næsten 10 gange så dyrt

Auktionshuset oplyser, at blot et enkelt kort med den populære karakter “Charizard” i perfekt stand netop er blevet solgt til omregnet 1,8 millioner kroner. Så sent som sidst i 2019 stod det samme kort til mindre end 100.000 kroner.

I USA er efterspørgslen nu så stor, at der ligefrem danner sig køer ude foran legetøjs- og gamingbutikker, når nye serier af Pokémon kort sættes til salg.

– For mig personligt er det ren nostalgi. Jeg var et stort Pokémon-barn sidst i 90’erne og i starten af 00’erne. Så det handler om at finde den glæde igen i en tid, hvor ægte glæde er lidt svært at finde, udtaler 29-årige Megan Meadows til Reuters, mens hun stod i en kø ude foran en butik i Los Angeles.

25 års jubilæum

Pokémon holder globalt 25 års jubilæum den 27. februar, og hos Heritage Auctions i Texas bliver der holdt online auktioner på Pokémon kort fra den 25. februar til den 25. marts.

Blandt kortene på auktion kan man finde, hvad der betegnes som “Den hellige gral”: En plomberet 1999 “Wizards of the Cost” boks.

– Den sidste vi havde gik for 406.000 dollars (næsten 2.5 mio. kroner, red.). Gad vide, hvad denne kan gå for, siger underdirektør Joe Maddalena til Reuters.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu