ANNONCE

Polak udvises for sprit og dødsulykke

20. august 2012 16:54 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Polak udvises for sprit og dødsulykke
Billede mangler

En ung polsk mand må aldrig nogensinde komme tilbage til Danmark, når han har afsonet straffen på to års fængsel for spritkørsel og en dødsulykke nær Hammel.
Vestre Landsret har mandag skærpet dommen i sagen om den 21-årige Lukasz Zukowski, der i december 2011 var skyld i, at en mand i 60’erne blev dræbt.
Både når det gælder straffens længde, frakendelsen af kørekortet og udvisningen ændres byrettens dom i en strammere retning, oplyser anklagemyndigheden.
Den unge mand, der har arbejdet ved landbruget i Danmark, havde drukket voldsomt, da han kørte rundt i kassebilen. Promillen var 2,74 en time efter ulykken på Frijsenborgvej.
Her var han oppe på cirka 110 kilometer i timen og drønede ovre i den forkerte side af vejen og ramte frontalt bilen med et ægtepar, hvor en 66-årig mand mistede livet.
Ulykken gøres blot endnu mere tragisk af, at et vidne hele to gange forsøgte at stoppe spritkørselen.
Kørende med sine to børn og sin hustru blev vidnet nervøs, da han så kassevognen slingre af sted. Hele to gange fik han stoppet kassevognen med to fulde mænd.
Ved det første stop fik vidnets indgreb mændene til at bytte plads. Men det viste sig altså, at den nye mand ved rattet også var stærkt beruset.
Ved det andet stop, på en gårdsplads, tilbød vidnet endda at køre mændene hjem, men de ville ikke lytte og fortsatte den dødsensfarlige spritkørsel.
Den 21-årige mand frakendes retten til at køre bil i otte år, og udvisningen skærpes fra 12 år til at gælde for bestandigt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu