Politi affyrede varselsskud mod hætteklædte mænd i skudsikre veste

22. februar 2013 07:33 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Politi affyrede varselsskud mod hætteklædte mænd i skudsikre veste
Billede mangler

En mindre politiopgave endte i større optøjer torsdag aften, da en politipatrulje i Kokkedal i Nordsjælland pludselig følte sig så truede, at betjentene så sig nødsagede til at affyre to varselsskud. Det fortæller vagtchef ved Nordsjællands Politi, Ulrik Lindén til bt.dk.

 

To betjente var i gang med at tale med tre mænd, som fortalte, at de følte sig truede, da der pludselig ankom flere biler til stedet.

»En patrulje har kontakt til nogle personer omkring Holmegårdscentret i Kokkedal. Det er nogle personer, der angiver, at de har følt sig truede kort forinden. De sidder og snakker med dem i patruljevognen, da der pludselig ankommer flere biler med 10-12 personer, som er iført skudsikre veste og hættetrøjer, og som nærmer sig patruljevognen,« fortæller Ulrik Lindén og tilføjer:

»Betjentene beder dem om at forlade stedet, men da de ikke vil det, vælger betjentene at affyre to varselsskud. Samtidig lander der nogle flere patruljevogne dernede, og det får dem til sidst til at forlade stedet«.

Senere på natten finder politiet frem til nogle personer, som de sætter i forbindelse med episoden. Fem bliver anholdt.

Vagtchefen kan ikke på nuværende tidspunkt sige noget om, hvorvidt episoden har relation til denne uges skyderier i hovedstadsområdet.

»De personer, vi har anholdt, er lokale, og de er banderelaterede. Nu skal vi så have klarlagt, om den episode, vi har haft i nat, har relation til bandekonflikten, eller om det er noget enkeltstående. Vi vil naturligvis også se på, om der er en relation mellem personerne. Efterforskningsmæssigt så udelukker vi jo ingenting,« understreger Ulrik Lindén.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu