ANNONCE

Politi anholder otte til coronademonstration

28. februar 2021 06:29 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Én er anholdt og sigtet for vold mod politiet ved Men In Black-demonstration mod coronarestriktioner lørdag.

Det er forløbet nogenlunde stille og roligt under en Men In Black-demonstration i København lørdag aften.

Det fortæller vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Rasmus Schultz.

Otte personer er dog anholdt, skriver Københavns Politi på Twitter.

En mand blev først anholdt og sigtet for brud på fyrværkeriloven, fordi han ifølge politiet havde medbragt ulovligt fyrværkeri til demonstrationen.

Men da politiet anholdt manden, blev han urolig og gjorde udfald mod politibetjentene.

Derfor er han nu blevet sigtet for vold mod politiet.

Såkaldte dialogbetjente måtte på et tidspunkt trække sig væk fra demonstrationen, da de ikke var iført sikkerhedsudstyr.

I alt er otte personer blevet anholdt i forbindelse med demonstrationen. De er sigtet for at kaste med fyrværkeri og for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen samt straffelovens paragraf 119 om vold mod personer i offentlig tjeneste, skriver Københavns Politi på Twitter.

Gruppen Men In Black kalder sig også for Sortklædt Modstand. De er utilfredse med regeringens fortsatte nedlukninger af landet og opfordrer blandt andet folk til ikke at bære mundbind.

Flere end 1300 mennesker var tilmeldt demonstrationen på gruppens Facebook-begivenhed. Politiet vurderer, at der i starten var mødt cirka 600 mennesker op til demonstrationen.

Men på vejen sluttede flere sig til, fortæller Rasmus Schultz, og på et tidspunkt var der op mod 1200 til stede. Klokken 22.00 nåede demonstrationen Rådhuspladsen.

Stram Kurs-leder Rasmus Paludan dukkede også op til dagens demonstration. Det var dog en kortvarig optræden, der kun varede omkring 20 minutter ved Hulgårds Plads, hvor demonstrationen startede.

Der forventes dog ingen fremstillinger i grundlovsforhør, skriver politiet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu