ANNONCE

Politi beder om hjælp: Hvem skød Mohammad

25. september 2012 06:19 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Politi beder om hjælp: Hvem skød Mohammad
Billede mangler

Efterforskningen har ikke ført til anholdelser i sagen om drabet på den 48-årige kioskejer Mohammad Shakil, der den 12. september blev skudt.
 
Derfor har offentliggør Københavns Politi nu for første gang et billede af offeret i håb om at det kan få eventuelle vidner til at henvende sig.
Drabet på den pakistanske kioskejer blev begået den 12. september 2012 kl. 00.30 i Matthæusgade ud for nr. 37, 1666 København V,
 
Mohammad Shakil blev dræbt ved skud efter at have forladt sin kiosk, ”Engkiosken” på Enghavevej 24-26, på Vesterbro i København.
Kiosken lukkede kl. 24.00, men den 48-årige kioskejer forlod først sin forretning kort før kl. 00.30.
 
– Vores efterforskning har afdækket en del konkrete forhold, men vi mangler stadig de sidste brikker, der kan lede os til gerningsmanden – eller gerningsmændene – og derfor beder vi offentligheden om hjælp, siger politikommissær Hans Erik Raben fra Afdelingen for personfarlig kriminalitet ved Københavns Politi.
 
Den 48-årige gik fra sin kiosk ud på Enghavevej, som han krydsede og fortsatte til venstre ad Enghavevej mod Matthæusgade. Her blev kontaktet af en mand (gerningsmanden).
 
Der var tilsyneladende en kort ordveksling de to imellem, inden den 48-årige fortsatte til fods af Matthæusgade.
 
Gerningsmanden (A) fulgte efter den 48-årige, og 100 m efter krydset Enghavevej/Matthæusgade gik gerningsmanden op på siden af den 48-årige og rettede og affyrede på kort afstand et skydevåben mod hovedet af denne.
 
Den 48-årige blev ramt af et skud i tindingen og faldt død om på fortovet. Politiet var fremme ved gerningsstedet mindre end et minut efter drabet fandt sted.
 
– Vidneforklaringer har godtgjort, at gerningsmanden tilsyneladende sammen med en anden mand havde stået og ventet på eller holdt udkig efter den 48-årige kioskejer. Vidnerne har kort forinden drabet bemærket disse to personer stå eller sidde på bænk på Tove Ditlevsens Plads – skråt overfor kiosken, fortæller Hans Erik Raben.
 
Vidnerne beskriver disse 2 mænd som:
A: Mand, 25-30 år, ca. 185 cm høj, meget mørk i huden, muskuløs af bygning, iført mørk hættetrøje (som han ”fyldte ud”), hætten trukket op om hovedet, meget mørke bukser med noget hvidt på lommerne bagpå.
B: Mand, mørk i huden, ca. 170 cm høj, iført mørkt tøj.
 
Efter drabet løb gerningsmand A tilbage ad Matthæusgade – tværs over Tove Ditlevsens Plads, hvor vidner så A og B sammen løbe videre i retning mod Frederiksstadsgade og Haderslevgade, hvor sporet af A og B forsvinder.
 
– Københavns Politi er fortsat meget interesseret i at høre fra vidner, der set disse to eller andre personer omkring drabstidspunktet kl. 00.30 natten til onsdag den 12. september 2012. Vi interesserer os for gerningsmandens – eller gerningsmændenes – videre flugtrute. Vi ønsker at vide, om de flygtede til fods eller i bil, og om der i øvrigt var mistænkelige køretøjer i området, siger Hans Erik Raben.
 
Københavns Politi kan kontaktes på 114 eller 3314 1448.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu