Politi-boss stopper Peter Ibsen stopper efter otte år som formand for landets 12.000 betjente.

1. marts 2013 10:53 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Politi-boss stopper
Peter Ibsen stopper efter otte år som formand for landets 12.000 betjente.
Billede mangler

Peter Ibsen meddelte selv på et følelsesladet møde i Politiforbundets hovedbestyrelse i går, at han stopper efter otte år som formand, erfarer BT.

 

BT skrev i februar, at Peter Ibsen de seneste år har scoret op imod en halv million kroner af sine medlemmers kontingentpenge på en kørselsordning. Siden 2004 har Ibsen opgjort sin kørsel til og fra hjemmet ved Aarhus og kontoret i København som ’erhvervskørsel. Det gav ham 3,80 kroner per kilometer blot for at køre til og fra arbejde. 

»Jeg synes, sagen ser mistænkelig ud. Reglen er beregnet til, at folk kan få lov at få skattefri kørepenge, når man kører mellem arbejdspladser. Ikke for at få skattefri kørsel mellem hjem og arbejdsplads, da det regnes som privat kørsel. Politiformanden kan meget vel stå med et forklaringsproblem, forklarede skatteadvokat Torben Bagge 7. februar til BT.

Medlemmer af Politiforbundets hovedbestyrelsen fortalte ligeledes til BT, at de ’aldrig før har hørt om ordningen og ’aldrig har godkendt den, og derfor har Peter Ibsen været under massivt pres i bestyrelsen siden avisens afsløringer.

Peter Ibsen har ligeledes været under pres, fordi der de seneste har oparbejdet sig et millionunderskud i forbundet og derfor varsles der om kontingentstigning blandt politiforbundets medemmer.

62-årige Peter Ibsen stopper 1. maj, hvor der således skal vælges ny formand i Politiforbundet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu