ANNONCE

Politi: De slog uskyldig mand ihjel

17. september 2020 15:27 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Med billeder og video efterlyser Fyns Politi nu de formodede gerningsmænd til et drab på en 31-årig uskyldig forbipasserende.

24. juni om aftenen i Vollsmose blev en 31-årig mand et uskyldigt offer i en konflikt. Abdinur Ismail kom tilfældigt i mellem og betalte den højeste pris, da han blev ramt af skud, der var tiltænkt en anden. Siden har politiet efterforsket sagen benhårdt – og givet få svar og oplysninger til pressen.

Det ændrer sig torsdag, hvor politiet offentliggør oplysninger, billeder og video af de to personer, der formodes at være gerningsmænd til skyderiet, der dræbte Ismail og sårede en anden person. Det sker i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen kommer politiet med en gennemgribende beskrivelse af, hvad der foregik den skæbnesvangre aften. Det kan du læse i bunden af artiklen her.

– Når vi nu går ud med video, billeder og også med en beskrivelse af gerningsmændenes flugtrute, er det fordi, vi gennem en omfattende efterforskning har fået fastlagt, hvad der faktisk skete. Derfor har vi nu også en formodning om, at nogen derude kan hjælpe os med at fastslå, hvem gerningsmændene er, siger politikommissær Carsten Dichmann fra Fyns Politi.

Politiet er overbevist om, at den formodede drabsmand er på den ene af de videoer, som nu bliver offentliggjort.

Skudepisoden var ifølge politiets overbevisning en kulmination på en længerevarende konflikt mellem to grupperinger Odense. Den ene med tilknytning til Vollsmose (særligt Bøgetorvet) og den anden med tilknytning til Korsløkkeparken. Sidstnævnte gruppe er for tiden involveret i en sag om en voldsom kidnapning i Aarhus.

Det var ikke tilfældigt, at der blev skudt. Det viser overvågningsbilleder op til det skud, der sårede en 31-årig mand fra den ene af de to stridende grupper. De efterfølgende begivenheder mundede ud i, hvad der endte med drab på Ismail.

Fakta

Det skete der - med politiets ord:

Skudepisoden var en kulmination på en længerevarende konflikt mellem to grupperinger i Vollsmose og Korsløkke. Grupperne er her benævnt som Gruppe 1, der har tilknytning til Korsløkkeparken og Gruppe 2, der har tilknytning til Bøgetorvet i Vollsmose. 

Klokken 23.48 dukker en scooter med to mørkklædte og maskerede personer, person A og person B fra Gruppe 1 op ved gangtunnelen på bagsiden (den vestlige side) af boligblokken, Egeparken nr. 150. De trillede med slukkede lygter ind i tunnelen og parkerede scooteren, så den stod klar til flugt ad samme vej, som de var ankommet. Derefter gik først person A og derefter person B gennem tunnelen og ud på forsiden (den østlige side) af Egeparken – begge bevæbnet med trukne pistoler. 

Ved Egeparken afgav person A først en serie skud mod den 31-årig mand fra Gruppe 2, som blev ramt fire gange. En hund, der var til stede løb derefter hen imod person A, hvorefter han også skød mod den. Derefter afgav person B også skud rettet mod hunden, som kort efter døde.

Pistoler fundet

De to pistoler, som person A og person B benyttede, blev i begyndelsen af juli fundet af dykkere i Odense Å ud for den flugtrute, som A og B benyttede.  Der er tale en henholdsvis en 9 mm pistol og en 7,65 mm pistol.  

– Det er vores klare opfattelse, at A og B vidste, hvem de gik efter. De trak pistolerne umiddelbart efter, de stod af scooteren og gik frem mod stedet, hvor den 31-årige mand fra Gruppe 2 stod, og så skød de mod ham. Derefter var det deres plan at flygte samme vej, de var kommet, men den plan holdt ikke, siger Carsten Dichmann.

Efter skuddene mod den 31-årige fra Gruppe 2 var faldet, forsøgte A og B først at flygte via den rute, de var kommet ad, men de blev mødt af fire bevæbnede og maskerede personer fra Gruppe 2, og der opstod ildkamp. 

Derfor flygtede A og B på scooteren i stedet ud på forsiden (østlige side) af Egeparken 150. Ifølge overvågningen var klokken da 23.49:07. Derfra fortsatte de mod syd via kørselsvejen på parkeringspladsen ud for højhuset ved nr. 154, 156 og 158.

Skud mod scooter dræbte tilfældig mand

Få sekunder efter – klokken 23.49:13 – viser overvågningsbillederne de tre maskerede personer, person O, person P og person Q fra modparten, Gruppe 2, løbe ind gennem tunnelen og ud på forsiden af Egeparken i samme retning, som scooteren netop var kørt i. Politiet ved fra overvågningen, at der var en fjerde person i den bevæbnede gruppe, men da de ankom til tunnelen, valgte den fjerde person at løbe rundt om bygningen i stedet for gennem tunnelen.

Da den ene af de tre personer, person P, som nummer 2 kom ud af tunnelen, løb han langs bygningen ved Egeparken 150-152, hvor han afgav fire skud i retning mod den flygtende scooter. Det er politiets klare formodning, at det var et af disse fire skud, der ramte og dræbte en uskyldig 31-årig mand, der helt tilfældigt befandt sig lige i gerningsmanden skudlinje. 

Politiets efterforskning har vist, at de dræbende skud blev afgivet med en 9 mm pistol. Som det ses på videoen, så er person P markant lavere end de to øvrige personer på videoen.

Selv om skuddene var rettet mod de to flygtende personer, A og B på scooteren, så blev ingen af dem ramt, men de lykkedes i stedet med at stikke af ad Åsumvej mod øst med en politipatrulje lige i hælene. Scooteren kørte over 125 km/t, da den svingede til højre ind på å-stien langs Odense Å, hvor patruljebilen ikke kunne sætte efter den.

Efterforskningen har ikke desto mindre kunnet klarlægge den videre flugtrute langs Odense Å, til industrikvarteret på Teglværksvej, videre ad cykelstien fra Teglværksvej, ned under banelegemet, op til Nyborgvej, hvor scooteren fortsatte direkte over Nyborgvej til Avlskovvej og videre mod syd til Herluf Trolles Vej, hvor den igen fortsatte lige over i retning mod Ivar Huitfeldts Vej, hvorefter sporet stopper.

Alle fem personer er i skrivende stund på fri fod, så de efterlyses af politiet, der selvsagt gerne vil have fat i dem alle. Politiet efterlyser desuden viden om den pågældende scooter, som gruppe 1 kom kørende på. Der er tale om en såkaldt maxiscooter, der blev stjålet i Seden den 21. maj 2020.

På det tidspunkt var den forsynet med en vindskærm, sidespejle, bagageboks og spansk nummerplade. Før flugten var disse dele blevet fjernet fra scooteren. Politiet vil gerne have informationer både om, hvor selve scooteren og de afmonterede dele fra scooteren befinder sig.

– Der er næppe tvivl om, at der er nogen derude, som ved, hvem personerne er. Vi ved, at skudepisoden med rette skabte utryghed. Derfor skal gerningsmændene findes, så de kan komme for en dommer, for det er helt uacceptabelt at der bliver skudt midt i et boligområde, siger Dichmann.

Hvis du har oplysninger til brug i sagen, kan du kontakte politiet på telefonnummer 114.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu