Politi dropper lækagesag – spindoktor slipper

24. februar 2012 09:16 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Politi dropper lækagesag - spindoktor slipper
Billede mangler

Statsadvokaten har besluttet at droppe lækagesagen fra Forsvarsministeriet. Dermed slipper centrale personer i sagen for sigtelse.
Fredag oplyser Københavns Politi, at den lydfil med en telefonsamtale mellem journalist Rasmus Tantholdt fra TV2 og daværende journalist på DR, Nils Giversen, ikke giver grundlag for at rejse sigtelser.
“På den baggrund tog Københavns Politi af egen drift op til overvejelse, om der er grundlag for at søge behandlingen af straffesagen genoptaget,” siger advokaturchef Dorit Borgaard, Advokaturen for personfarlig kriminalitet, Københavns Politi.’
Telefonsamtalen, der drejede sig om, hvem der til TV 2’s Rasmus Tantholdt lækkede Forsvarets udsendelse af jægerkorpset til Irak, tvinger ikke hverken Tantholdt eller Giversen til at afgive vidneforklaring, vurderer Københavns Politi.
Dermed slipper daværende forsvarsminister Søren Gades spindoktor Jacob Winther for tiltale.
Københavns Politi finder ikke, at offentliggørelsen af lydfilen kan antages at ændre ved den vidnefritagelse for Tantholdt og Giversen, som er fastslået ved Højesterets kendelse af 8. februar 2011.
Og lydfilen uden understøttende vidneforklaringer fra Tantholdt og Giversen kan næppe udgøre et afgørende bevis i en eventuel straffesag mod Jacob Winther, hedder det i afgørelsen.
“Det er således Københavns Politis opfattelse, at der ikke er grundlag for at søge behandlingen af straffesagen genoptaget, herunder søge at rejse tiltale mod en eller flere personer,” siger advokaturchef Dorit Borgaard.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu