Politi efterlyser to formodede gerningsmænd

11. juli 2019 10:21 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Siden fredag den 5. juli og indtil tirsdag den 7. juli har midtbyen i Hjørring flere steder været udsat for groft hærværk. Nu frigiver politiet signalementer af to formodede gerningsmænd til hærværket.

Politi efterlyser to formodede gerningsmænd
Arkivfoto.
Del:

Nordjyllands Politi efterlyser to formodede gerningsmænd til en groft hærværk flere steder i Hjørring.

Flere steder i byen er der meterstore malerrullede tekster hvor der står ord som ”Grådighed, Husk empati, Please listen to Greta Thunberg og Prætentiøst ragelse”.

– Vi har lige nu modtaget tre anmeldelser, men vi har kendskab til flere steder – både offentlige og private, sigerlederen af politiets efterforskning, politikommissærMichael Karstenskov, og tilføjer:

– Men vi er afhængige af, at borgerne anmelder det, da hærværk er såkaldt betinget offentlig påtalt.

Udtrykket ”betinget offentligt påtalt” betyder, at politiet først påbegynder en efterforskning, hvis en forurettet anmelder forholdet.

Signalement

De to formodede gerningsmænd politiet leder efter er en mand og en kvinde.

De beskrives som følger:

Mand, dansk af udseende, 30-35 år, fedladen og kronraget/skaldet. Yderligere kendetegn: skægvækst omkring munden, dog ikke kraftig. Iført mørk hættetrøje og mørke bukser. Medbragte en blå malerspand, malerrulle påsat teleskopstang.

Kvinde, dansk af udseende, 25-30 år, almindelig, kropsbygning med lyst, mellemlangt let-krøllet hår. Hun var iført armygrøn jakke/frakke.

Kigger videoovervågning

– Vi ser med alvor på disse sager, og vi efterforsker bredt. Vi har blandt andet været på gerningsstederne og foretaget undersøgelser samt sikret flere spor, siger politikommissær Michael Karstenskov, der tilføjer, at man også kigger forskellige overvågningsbilleder igennem.

– Vi arbejder ude fra den teori, at det ikke blot er en person, der har kendskab til hærværket – og vi appellerer derfor til personerne, som har været en del af dette, om at melde sig selv til politiet, forklarer Michael Karstenskov.

Vidner, der måtte have set eller hørt noget, der kan sættes i forbindelse med hærværket – eller måske har en idé om, hvem de to efterlyste kan være – bedes straks kontakte Nordjyllands Politi på telefonnummer 114.

[YouPlayPlaylistPlayer video=”1803″ ap mute pl=682 nt=10 shuffle ]

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu