ANNONCE

Politi finder 200 kilo sprængstof i skur

19. april 2021 10:57 | Af: Maiken Krongaard, mk@newsbreak.dk

To mænd er sigtet i en alvorlig sag om historisk stor mængde sprængstof

Under en større aktion søndag fandt efterforskere fra Grænsecenter Øresund under Københavns Politi 206,4 kilo sprængstof i et skur i Sundby på Amager. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

To mænd på 21 og 54 år blev i forbindelse med aktionen anholdt og bl.a. sigtet for besiddelse af sprængstof under særligt skærpende omstændigheder.

”Vi har beslaglagt en historisk stor mængde sprængstof, som vi selvfølgelig er meget lettede over ikke længere er i kriminelle hænder. Der har ikke umiddelbart været en fare for naboer til det sted, sprængstoffet blev opbevaret, men sådan noget ligger man jo ikke inde med for sjov. Det er en meget alvorlig sag,” siger leder af Grænsecenter Øresund, politiinspektør Henrik Andersen.

Ingen eksplosionsfare

Det vurderes ikke, at der har været en umiddelbar eksplosionsfare i forbindelse med opbevaringen.

Der vil dog altid være en potentiel risiko i forbindelse med flytning og håndtering af sprængstof i denne mængde. Dette skete dog uden problemer søndag aften.

De to mænd bliver fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret mandag kl. 11.00. Her vil anklageren anmode om, at det sker for lukkede døre.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu