ANNONCE

Politi finder flere lig efter masseskyderi

22. april 2020 08:58 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk og Ritzau Info

Mand forklædt som politibetjent dræbte 23 personer natten til søndag i Canada. Tidligere lød dødstallet på 18.

Forklædt som politibetjent dræbte en 51-årig mand natten til søndag lokal tid 23 personer i den canadiske provins Nova Scotia.

Mandag lød dødstallet på 18, men canadisk politi oplyser tirsdag, at manden dræbte 23 personer, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Politiet bekræfter også, at gerningsmanden blev skudt af politiet og senere døde.

Han nåede også at sætte ild til flere huse og biler. Efter at politiet nu har gennemsøgt husene og bilerne, er dødstallet steget. En 17-årig er blandt andet fundet død i et af de nedbrændte huse, oplyser politiet tirsdag.

Gerningsmanden satte ild til mindst fire huse.

Mest dødelige skyderi i historien

Skyderiet begyndte lørdag aften og varede omkring 12 timer.

Gerningsmanden kørte angiveligt rundt i en bil, der var malet i stil med en politibil, i den lille kystby Portapique, hvor drabene fandt sted.

Politiet kender endnu ikke motivet bag skyderiet.

Gerningsmanden er af politiet identificeret som den 51-årige Gabriel Wortman. Han arbejdede på en tandklinik i byen Dartmouth i Nova Scotia. Politiet standsede den formodede gerningsmand på en tankstation søndag formiddag lokal tid.

De 23 ofre gør skyderiet til det mest dødelige i moderne tid i Canada. Det overgår et skyderi i Montreal i 1989, hvor 15 kvinder blev dræbt.

Masseskyderier er relativt sjældne i Canada, som har en langt mere restriktiv våbenlovgivning end nabolandet USA.

– Dette er en de af de mest meningsløse voldshandlinger i vores provins’ historie, sagde Nova Scotias premierminister, Stephen McNeil, mandag.

Teenagere dræbte tre

Skyderiet i Nova Scotia kommer lidt mere end et halvt år efter en meget omtalt sag, der foregik i den canadiske stat British Columbia.

Her blev to teenagere mistænkt for drab på hele tre personer. Den 19-årige Kam McLeod og den 18-årige Bryer Schmegelsky er mistænkt for at have dræbt den australske Lucas Fowler, hans kæreste Chynna Deese og den canadiske universitetsprofessor Leonard Dyck.

Siden de blev mistænkt for drabene, lykkedes det for de to teenagere at gemme sig fra politiet, der foretog omfattende eftersøgninger efter de to unge mænd.

Det var først den 7. august 2019, at det lykkedes Royal Mounted Canadian Police at finde frem til de to mistænkte. De blev fundet døde tæt ved kysten til Nelson River. Omkring otte kilometer derfra blev deres flugtbil fundet brændt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu