Politi: Flyvende gadget var terrorstøtte

21. september 2017 22:51 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

To personer er mistænkt for at ville sende droner til Islamisk Stat. Også den formodede modtager er sigtet.

En mand og en kvinde, der torsdag blev anholdt for forsøg på medvirken til terror, er mistænkt for at ville sende droner til Islamisk Stat.

Den 28-årige mand og den 29-årige kvinde blev torsdag eftermiddag anholdt i en aktion foretaget af Politiets Efterretningstjeneste, PET, og Københavns Politi.

Aktionen fandt sted i boligkvarteret Hallingparken i Brøndby Strand, hvor en talstærk politistyrke rykkede ind sammen med teknikere og sprængstofhunde.

– Vi har beslaglagt computere, professionelt droneudstyr og kameraer, fortæller chefpolitiinspektør i Københavns Politi, Jørgen Skov, på et pressemøde torsdag aften.

Politiet mener, at det beslaglagte udstyr skulle sendes til Islamisk Stat i Irak og Syrien.

Det er også lykkedes politiet at finde frem til den formodede modtager af udstyret.

– Den ene eller begge de anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør i morgen. Også modtageren vil blive fremstillet in absentia, siger Jørgen Skov torsdag aften.

Med “in absentia” mener han, at vedkommende ikke selv vil være til stede i grundlovsforhøret. Men en eventuel fængslingskendelse vil betyde, at vedkommende kan efterlyses internationalt og kræves udleveret til Danmark.

Ved grundlovsforhøret vil anklageren bede dommeren om at lukke dørene for offentligheden.

– Der er desværre folk i Danmark, som støtter Islamisk Stat, og vi har afdækket nogle folk, som ville støtte dem med droner, siger PETs operative chef, Flemming Drejer på torsdagens pressemøde.

– Vi vil også i fremtiden skride meget håndfast ind over for sådanne personer, fortsætter han.

Længere efterforskning

Københavns Politi oplyste tidligere torsdag i en pressemeddelelse, at aktionen skete på baggrund af længere tids efterforskning i samarbejde mellem PET og Københavns Politi.

Københavns Politi og PET betegnede med egne ord aktionen som en succes.

– PET og vi har i dag foretaget en vellykket politiaktion med to anholdte og flere ransagninge i Storkøbenhavn. Aktionen er gennemført i et tæt samarbejde, udtaler chefpolitiinspektør ved Københavns Politi, Jørgen Bergen Skov i pressemeddelelsen.

Operativ chef i PET, Flemming Drejer pointerer, at der ikke er mistanke om, at de to personer har støttet eller planlagt terror i Danmark.

– Det er vigtigt i denne sag at understrege, at de afdækkede kriminelle aktiviteter alene vurderes at have haft til formål at støtte gruppen, der kalder sig Islamisk Stat i Syrien og Irak.

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu