Politi frygter Pistorius vil flygte

20. februar 2013 11:41 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Politi frygter Pistorius vil flygte

SYDAFRIKA: Den benamputerede atletikstjerne Oscar Pistorius vil flygte ud af Sydafrika, hvis retten vælger at løslade ham på kaution.

 

Det frygter sydafrikansk politi, som ved en lokal domstol i hovedstaden Pretoria kræver Pistorius varetægtsfængslet for drab på sin kæreste, Reeva Steenkamp.

Efterforskningsleder Hilton Botha oplyser, at man har fundet et USB-drev med oplysninger om sportsmandens udenlandske bankkonti, og derfor mener politiet, at der er fare for, at han vil flygte til udlandet, hvis han løslades.

»Vi ønsker ikke en ny Dewani-sag,« siger Hilton Botha med henvisning til problemerne med at få britiske Shrien Dewani, der mistænkes for at have bestilt drabet på sin kone i Sydafrika for tre år siden, udleveret fra Storbritannien.

Under kautionshøringen i Pretoria fortæller efterforskningslederen, at der mødte ham et grusomt syn, da han natten til torsdag i sidste uge blev kaldt til Oscar Pistorius’ hjem. Pistorius advokat og bror var allerede til stede, og i husets stueetage fandt han den livløse Reeva Steenkamp dækket af blodige håndklæder.

Kvinden var blevet skudt fire gange i blandt andet hovedet og hoften, mens hun sad på toilettet. Hilton Botha bekæfter Pistorius’ tidligere oplysning om, at skuddene blev affyret gennem badeværelsesdøren, og på grund af skuddenes vinkel vurderer politiet, at han havde nået at iføre sig sine benproteser, da skuddene faldt.

Efterforskningslederen fortæller også, at vidner har hørt højlydt råben fra Oscar Pistorius’ hjem, inden skuddene faldt. Atletikstjernen selv bedyrer, at han troede, kæresten var en indbrudstyv, men politiet arbejder ud fra en teori om, at der er tale om overlagt mord.

Kautionshøringen skulle efter planen have været afsluttet tirsdag, men det forventes nu, at den vil fortsætte ugen ud. Det vil formentlig vare flere måneder, inden den egentlige retssag mod Oscar Pistorius kan indledes.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu