ANNONCE

Politi: -Helt uacceptabelt

8. juli 2020 18:44 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

De seneste uger har der flere steder i landet været meldinger om en stigning i vanvidskørsel .

Politi: -Helt uacceptabelt
Arkivfoto: Scanpix.

Fyns Politi tager det dybt alvorligt, at der tilsyneladende er sket en stigning id et der kaldes vanvidskørsel.

Politikommissær Preben Ingemansen der er leder af Opereativ færdsel i Fyns Politi forklarer om fænomenet:

– Vi kalder det vanvidsbilisme, hvis man eksempelvis kører 200 km/t eller mere på motorvejen, eller hvis man kører mere end 100 procent for hurtigt i byer og på landeveje. Men det er også vanvidsbilisme, hvis man kører groft uagtsomt og på en facon, hvor man ser stort på færdselsloven – fx kører over for rødt lys, overhaler indenom i høj fart, kører op på fortov og så videre.

I midten af juni havde Fyns Politi en særlig indsats på motorvejen E20 og her tog man på to dage blandt andet følgende:

– 2 motorcykler med over 200 km/t, hvilket betyder ubetinget frakendelse.
– 19 bilister fik betingede frakendelser – primært for hastighedsoverskridelser
– 2 motorcykler fik betinget frakendelse, – på grund af væddeløbskørsel

Både i byer og på motorveje

Det er dog langt fra kun på motorvejen at Fyns Politi oplever den hensynsløse kørsel, det er også mange andre steder som for eksempel i Odense.

– Vi ser det desværre alle steder, men det man kan sige, om det vi ser i Odense, er, at her er der så mange trafikanter, cyklister og gående på vejene, at der er meget høj risiko for at skade andre, når man fx kører over for rødt og i særdeleshed, når man samtidigt kører alt for stærkt. Det er virkelig farligt, siger Preben Ingemansen.

Stor bekymring

Også politidirektør ved Fyns Politi Arne Gram ser med stor bekymring på fænomenet:

– At tilsidesætte færdselsloven og udvise total ligegyldighed med andre menneskers liv og førlighed, det er simpelthen uacceptabelt. Vi tager det meget alvorligt, og vi har fokus på det – både i byerne og på motorvejene.

I lighed med andre kredse, er der en tendens til, at der er tale om unge mænd i meget store biler, som kan køre meget hurtigt, og som politiet af og til kan have svært ved at følge med.

Efter Corona

Nu hvor hverdagen så småt er vendt tilbage både i byerne og på landeveje og motorveje, så oplever Fyns Politi måske et lille fald i den uhyggelige tendens, men det foregår stadigvæk – blot på andre tidspunkter på døgnet.

– Det kræver plads at køre vanvittigt, så nu hvor der igen er biler på vejene, myldretider og så videre, så ser vi det mere i weekenderne og i de sene i aften- og nattetimer. Men det er stadig ulovligt, og det er stadig virkelig farligt, siger Preben Ingemansen.

Hvad gør politiet?

Fyns Politi kører både deciderede indsatser med vanvidsbilisme, hvor man indsætter særlige civile politibiler, der kan køre meget stærkt og som har særligt måleudstyr installeret.

Ydermere har motorcykelbetjentene og de almindelig patruljer altid øje for det, når de patruljerer på såvel landeveje og motorveje som inde i byerne.

– Borgerne skal vide, at vi gør, hvad vi kan for at ramme de her kriminelle, så hårdt vi kan. Vi tager deres kørekort – gerne på stedet, så vi i praksis gør det så svært som muligt for dem at køre bil og dermed bringe andres liv i fare, siger Arne Gram.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu