Politi i aktion mod farligt fænomen: 38 ulykker på syv dage

11. juli 2017 20:22 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

Politiet gik i uge 27 målrettet efter at standse personer, der havde sat sig fulde bag rattet.

Politi i aktion mod farligt fænomen: 38 ulykker på syv dage
Færdselsbetjente landet over gennemførte i uge 27 en målrettet kontrolkampagne mod spritbilisme. Foto: Rigspolitiet

154 bilister blev i uge 27 afsløret i at have have sat sig bag rattet i en bil med for meget alkohol i blodet. Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

– I perioden fra mandag den 3. juli til og med søndag den 9. juli gennemførte politiet landet over en målrettet indsats mod spirituskørsel. Indsatsen var koordineret med Rådet for Sikker Trafiks kampagne Stop Spirituskørsel, skriver Rigspolitiet.

Politiet kontrollerede også, om førerne var påvirkede af narkotika eller medicin.

– I kontrolperioden blev 154 bilister landet over sigtet for spirituskørsel og 158 for kørsel med narko eller medicin i blodet, oplyser Rigspolitiet.

Spirituskørsel er et særdeles farligt fænomen. Det fremgår tydeligt af nogle andre tal fra den samme uge. Rigspolitiet oplyser, at der i løbet af ugen var 21 trafikulykker, hvor spiritus kan have været en medvirkende årsag til ulykken samt syv ulykker, hvor føreren mistænkes for kørsel med narko eller medicin i blodet.

Dermed ligger tallene stort set på samme niveau som ved en tilsvarende aktion sidste år.

– Politiet fortsætter løbende indsatsen. Så husk – alkohol og kørsel hører ikke sammen, heller ikke selv om det er varmt i vejret, lyder formaningen aflutningsvis i Rigspolitiets pressemeddelelse.

Fakta

Spirituskørsel

  • Der kan over de seneste år konstateres et stort fald i antallet af spiritusbilister fra godt 11.700 sigtede i 2007 til lidt over 5900 i 2016. I samme periode er antallet af spiritusulykker mere end halveret fra knap 2.800 til lidt over 1.300.
  • Spirituskørsel er et af ti fokusområder i Færdselssikkerhedskommissionens nationale handlingsplan, der har til formål at halvere antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken frem til 2020.

Kilde: Rigspolitiet

 

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu