Politi i kæmpe razzia: Afslører lastbil-fusk

30. maj 2019 06:07 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Tungvognscenter Syd gennemførte den 22. og 23. maj to større kontroller på Sønderjyske Motorvej og Østjyske Motorvej.

En storstilet aktion med deltagelse af betjente fra Tungvognscenter Syd, Forsvaret, Beredskabsstyrelsen, Skat og en lang række andre myndigheder har resulteret i 29 sager.

Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse. Aktionen forløb over to dage, hvor 162 tunge køretøjer blev stoppet på E45 ved henholdsvis Ustrup og Ejer Bavnehøj.

Fra politiet deltog udover Tungvognscentrets egne medarbejdere, også medarbejdere med speciale i undersøgelse af dokumenter, bilinspektører og bremseprøvestand. En stor del af køretøjerne blev også kontrolleret af narkohunde.

Politiet oplyser, at man efter kontrollen har fået afdækket sager inden for en bred palet af forseelser.

Blandt andet har politiet konstateret problemer med køretøjer, kontrolapparater, køre-hviletid og overtrædelser af reglerne om cabotagekørsel og dyretransport.

Men trods de mange sager er der faktisk en ting, der glæder fungerende vicepolitiinspektør Jesper Engelund fra Sydøstjyllands Politi:

”Nogle få køretøjer fik inddraget nummerpladerne og en større andel fik en indkaldelse til syn. Det er glædeligt, at der på trods af en skarp kontrol ikke blev fundet falske dokumenter af nogen art – og at kontrollen med narkohunde ikke førte til sager i denne omgang,” siger han i pressemeddelelsen.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu