ANNONCE

Politi: De skød og dræbte en ung mand

21. april 2020 09:13 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Seks personer fremstilles tirsdag i grundlovsforhør.

Mandag anholdt Nordsjællands Politi seks personer i en voldsom skudsag fra 2019.

Nu fortæller politiet yderligere detaljer i en pressemeddelelse.

Seks mænd i alderen 20-29 år blev i mandag anholdt af Nordsjællands Politi i forbindelse med det skyderi, som fandt sted på Rungsted Strandvej den 6. april sidste år.

Klokken 09.30 i dag fremstilles de i grundlovsforhør ved Retten i Helsingør.

De seks mænd tiltales blandt andet for i forening med to andre mænd, som allerede sidder varetægtsfængslet, at have skudt og dræbt en 20-årig mand fra Nivå.

– På baggrund af den efterforskning, der er foretaget i sagen, har politiet nu anholdt de seks mænd, som vi formoder er gerningsmænd i sagen sammen med to andre, som har siddet varetægtsfængslet siden april sidste år. Alle otte blev kort efter skyderiet sigtet i sagen, og anklagemyndigheden har nu valgt at rejse tiltale mod dem alle for drab, drabsforsøg og våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder, forklarer specialanklager Margit Wegge.

Mange ramt

Skyderiet udspillede sig en lørdag aften for godt et år siden – den 6. april 2019 – hvor to grupper stødte sammen på Strandvejen i Rungsted nord for København.

Den 20-årige, der blev dræbt, døde af sine kvæstelser kort efter opgøret.

De fire, der blev såret, men overlevede, blev udsat for forskellige former for vold. En blev ramt i begge ben af skud. En anden blev stukket med en kniv, og de to sidste blev påkørt af en eller flere biler.

Adskillige personer blev anholdt i kølvandet på det voldsomme sammenstød, men flere af dem er siden blevet løsladt.

Ét stort kaos

Af Newsbreak.dks tidligere dækning af sagen fremgik det, at episoden var ét stort kaos.

Politiet modtog en tidlig lørdag aften en anmeldelse om skyderi på Rungsted Strandvej. En 20-årig mand fra Nivå blev dræbt af skud, mens fire andre mænd i alderen 20-27 år var såret.

Tidligere har politiet givet indtryk af, at de fire sårede var blevet ramt af skud. Men på pressemødet kom det frem, at én blev såret af skud, én med knivstik, mens de to andre ser ud til at være påkørt af biler.

I alt 22 personer blev anholdt i kølvandet på episoden. Nogle blev anholdt på stedet, mens andre blev anholdt i Greve-området og andre steder på Sjælland.

Intern konflikt

Politiet har tidligere oplyst, at det er dets overbevisning, at sammenstødet skete i forbindelse med en konflikt mellem to kriminelle grupper, der holder til i Nivå og Kokkedal i Nordsjælland.

Den 20-årige mand, der mistede livet, var fra Nivå og har tidligere været sat i forbindelse med banden Loyal To Familia.

Sagen mod de otte mænd er berammet til efteråret 2020.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu