ANNONCE

Politi i stor aktion mod disse trafikanter

15. juni 2020 18:04 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Det var knallerterne, der stod for tur, da Østjyllands Politi var på aktion fredag aften.

Politi i stor aktion mod disse trafikanter
Fredag aften foretog Østjyllands Politi en større kontrol af ulovlige knallerter. Flere forsøgte at stikke af. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

For nogle færdselsbetjente ved Østjyllands Politi blev fredagen ikke brugt på sofaen foran fjernsynet med fredagsslik.

En større aktion var dedikeret til at nappe ulovlige knallerter – og der viste sig at være gevinst flere steder.

Det fremgår af døgnrapporten fra Østjyllands Politi.

Aktionen startede i byerne nord for Randers. I Spentrup blev fire knallerter standset, der var ændret til at kunne køre mere end de tilladte 30 kilometer i timen. Derudover blev der delt sigtelser ud for manglende forsikringer.

Da turen gik videre til Randers var der igen bid. Her blev tre personer sigtet for også at køre på knallerter, der var konstruktivt ændret, så de kunne køre stærkere.

Fra Randers fortsatte færdselspolitiet til Djursland, hvor der har været flere anmeldelser om ulovlige knallerter.

I Lime forsøgte en ung mand at stikke af fra politiet rundt om byens stadion, for så at gemme sig i en kornmark, efter han havde smidt knallerten fra sig. Dog var der nogle vakse borgere, der kunne pege politiet i retning af den unge mand, der blev sigtet for en lang række ting.

Det gjaldt blandt andet, at han ikke efterkom politiets anvisninger. Han havde ikke medbragt kørekort. Han manglede både forsikring og styrthjelm. Desuden kørte han på fortov og så var hans knallert ulovligt ændret.

I Hornslet blev to knallertførere stoppet på to ulovlige knallerter. Den ene forsøgte ligesom den unge mand i Lime at stikke af, men føreren indså hurtigt, at politiet ikke kunne rystes af.

Føreren blev sigtet for manglende forsikring, manglende styrthjelm, fejl og mangler, kørsel på fortov og at knallerten var konstruktivt ændret.

Da færdselspolitiet nåede Allingåbro blev endnu en knallertfører uden styrthjelm standset. Igen forsøgte føreren at stikke af, men det lykkedes ikke.

Det blev i alt til 23 sigtelser mod knallertkørere, mens en bilist blev taget med lidt for høj fart, og en anden blev taget i at køre med håndholdt telefon.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu