ANNONCE

Politi i to døgn lang kontrol: Så galt er det

22. november 2019 17:47 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Politiet har haft fat i massevis af varevogne i forbindelse med den store kontrol.

Politi i to døgn lang kontrol: Så galt er det
Politiet har i to dage foretaget en stor kontrol. Arkivfoto: Scanpix

Hvis du har været ude at køre både torsdag og fredag, så har du måske lagt mærke til, at politiet var lidt mere på vejene end man er vant til at se, men det er der en helt særlig grund til. Det skyldes, at Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi har foretaget en større, målrettet kontrol, hvor det er varebiler, der er blevet hevet ind til siden.

Artiklen fortsætter under videoen.

Den omfattende kontrol skyldes, at der trådte nye regler i kraft den 1. juli i år.  Og det er politiets vurdering, at nogle varebilschauffører måske er blevet et nyk klogere efter den omfattende kontrol, fordi flere chauffører havde ikke styr på hverken dokumentation eller særlige tilladelser.

Torsdag den 21. november mellem klokken 11 og 14 blev i alt 26 varebiler hentet ind til standsning og fik foretaget en kontrol.

Halvdelen af bilerne blev genstand for politiets rapporter og der var blandt andet forvirring omkring tilladelser til godskørsel, lejekontrakter, firmanavn og logo på bilerne, mens en enkelt chauffør slet ikke havde varebilsuddannelsesbevis.

Kontrol igen fredag

Fredag foretog politiet igen en række kontroller. Her blev minimum 25 varebiler kontrolleret, mens 11 af bilerne nu er en del af politiets system.

Fem af disse manglede enten et varebilsuddannelsesbevis, firmanavn på bilen, tilladelse til godskørsel eller kørekort.

Seks blev vejledt af politiet, fordi de manglede de rette kontrakter og tilladelser, ikke havde medbragt uddannelsesbeviset eller manglede CVR-nummer på bilen.

Kontrollen giver anledning til, at politikommissær Henrik Fobian fra Tungvognscenter Øst vil viderebringe en særlig opfordring til varebilschauffører og virksomheder, der benytter varebiler til transport af gods.

– Jeg synes, det er ærgerligt, at en så stor del af de kontrollerede biler ikke havde papirer og dokumentation i orden. Selvom reglerne er forholdsvis nye, så er det rigtig vigtigt, at både chauffører og virksomheder er opmærksomme på, at reglerne overholdes,” siger politikommissæren fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Alle chauffører er samtidig blevet testet for, om de var påvirket af spiritus eller narkotika, men det har indtil nu ikke været tilfældet. Politiet fortsætter kontrollen fredag eftermiddag.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu