Politi jagter lovbryder-cyklister i næste uge

6. maj 2012 13:23 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Politi jagter lovbryder-cyklister i næste uge
Billede mangler

Det kan være fristende for folk, som er hoppet op på jernhesten, lige at tage en smutvej over fortovet eller cykle hjem i mørket uden cykellygte.
Men hvis du kan kende dig selv blandt disse lovovertrædelser, går du en hård tid i møde.
I den kommende uge retter politiet over hele landet nemlig søgelyset mod cyklisters og knallertkøreres ulovligheder i trafikken.
Rigspolitiet oplyser i en pressemeddelelse, at politiet især vil rette sin opmærksomhed mod cyklister, der kører uden lys, som kører over for rødt, eller cyklister, der er til fare for fodgængere ved at køre på fortovet.
Blandt de motoriserede trafikanter retter politiets kampagne sig især mod knallerter, der kan køre hurtigere end tilladt.
Kampagnen kører i politikredsene i hele landet, og alle stedet tager politiet mobile rullefelter i brug for at måle knallerters maksimalhastighed.
Rullefelterne har været i brug siden oktober 2008. Ved en kampagne sidste år afslørede de 530 knallerter, der kunne køre hurtigere end tilladt. 27 knallertkørere blev dengang sigtet for at have ændret på konstruktionen af deres knallert for at få den til at høre hurtigere.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu