Politi jubler over fartkontrol: Her er fangsten

5. juli 2017 17:47 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

Sydøstjyllands Politi satte tirsdag aften ind mod bilister med for tung speederfod ved vejarbejde på E45 ved Skanderborg.

Politi jubler over fartkontrol: Her er fangsten
Blitzen på ATK-bilen kom bestemt ikke på overarbejde, da den tirsdag aften kontrollerede farten ved vejarbejde på E45 Østjyske Motorvej. Foto: Sydøstjyllands Politi.

Bilisterne på E45 Østjyske Motorvej var tirsdag aften særdeles lovlydige, og det vækker glæde hos Sydøstjyllands Politi, der ellers havde regnet med at kunne sende en god stak bøder ud, efter der blev gennemført en fartkontrol med fotovogn ved et vejarbejde på motorvejen ved Skanderborg.

Men fangsten i fotofælden blev langt fra så stor, som politiet frygtede. Blot seks bilister kørte for hurtigt på stedet i tidsrummet fra kl. 21.33 til 01.26, hvor målingen blev lavet. Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet var ellers kaldt ud, fordi der var mistanke om, at fartgrænsen blev overtrådt på samlebånd.

– Målingerne fandt sted på anmodning fra Vejdirektoratet og entreprenører på stedet og indtrykket var, at flere kørte væsentligt over de 80 km/t, som der er skiltet ned til i forbindelse med vejarbejdet, skriver Sydøstjyllands Politi.

Politiet regner dog også med, at fotovognens tilstedeværelse virkede præventivt, så mange fik sat farten ned, inden de passerede ATK-bilen. Alligevel er Sydøstjyllands Politi glad for, at langt de fleste altså overholdt fartgrænsen.

– Det er en glædelig udvikling, da Sydøstjyllands Politi tidligere har oplevet væsentlig flere overtrædelser, når der i forbindelse med vejarbejde skiltes ned til en lavere hastighed, skriver politikredsen i pressemeddelelsen.

Sydøstjyllands Politi vil fortsat kontrollere hastigheden, så længe vejarbejdet er i gang.

Det har siden 15. april 2014 kostet dobbelt op på bøden, hvis man overskrider hastighedsgrænser i forbindelse med nedskiltet hastighed ved vejarbejde, ligesom man mister kørekortet ved mindre overskridelser, end når det ikke er vejarbejde.

Du kan se en samlet oversigt over taksterne for fartbøder her.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu