Politi: Læk i Thorning-sag kan være lovlig

26. august 2012 04:12 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Politi: Læk i Thorning-sag kan være lovlig
Billede mangler

Det er langt fra sikkert, at den person, der har lækket statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skatteafgørelse, bliver straffet for det.
Det kan nemlig være helt lovligt at lække fortrolige oplysninger, hvis der for eksempel er tale om “åbenbar almeninteresse”. Det skriver Berlingske.
– Det er slet ikke sikkert, at der er tale om et strafbart forhold. Afhængigt af omstændighederne kan videregivelsen skatteafgørelsen være berettiget, siger Københavns politidirektør Johan Reimann.
– Man kan sagtens sende fortrolige oplysninger, uden det er uberettiget, tilføjer han, dog uden at ville komme med konkrete eksempler.
“Åbenbar almeninteresse” er en undtagelsesregel i straffeloven, der bliver brugt ganske sjældent. Men ifølge strafferetsekspert ved Aalborg Universitet, Lars Bo Langsted, er statsministerens skattesag interessant i den forbindelse.
– Oplysningerne om, at hun har betalt for lidt i skat, kan trække begge veje: De kan lækkes for at genere en politisk modstander, siger han til Berlingske og tilføjer:
– Men samtidig være relevante oplysninger for vælgerne især op til et valg, fordi de er relevante for, om man vil have hende i landets øverste embede. Det er en meget spændende og kompliceret sag.
Politidirektør Reimanns udmelding kommer efter, at Helle Thorning-Schmidt har valgt at offentliggøre den fulde ordlyd af Skats afgørelse i den meget omtalte skattesag.
I samme omgang har statsministeren også været og skyde rygterne om hendes mands homoseksualitet ned. Oplysningerne om manden Steven Kinnock stammer fra parrets tidligere revisor, Frode Holm.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu