ANNONCE

Politi: Læk i Thorning-sag kan være lovlig

26. august 2012 04:12 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Politi: Læk i Thorning-sag kan være lovlig
Billede mangler

Det er langt fra sikkert, at den person, der har lækket statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skatteafgørelse, bliver straffet for det.
Det kan nemlig være helt lovligt at lække fortrolige oplysninger, hvis der for eksempel er tale om “åbenbar almeninteresse”. Det skriver Berlingske.
– Det er slet ikke sikkert, at der er tale om et strafbart forhold. Afhængigt af omstændighederne kan videregivelsen skatteafgørelsen være berettiget, siger Københavns politidirektør Johan Reimann.
– Man kan sagtens sende fortrolige oplysninger, uden det er uberettiget, tilføjer han, dog uden at ville komme med konkrete eksempler.
“Åbenbar almeninteresse” er en undtagelsesregel i straffeloven, der bliver brugt ganske sjældent. Men ifølge strafferetsekspert ved Aalborg Universitet, Lars Bo Langsted, er statsministerens skattesag interessant i den forbindelse.
– Oplysningerne om, at hun har betalt for lidt i skat, kan trække begge veje: De kan lækkes for at genere en politisk modstander, siger han til Berlingske og tilføjer:
– Men samtidig være relevante oplysninger for vælgerne især op til et valg, fordi de er relevante for, om man vil have hende i landets øverste embede. Det er en meget spændende og kompliceret sag.
Politidirektør Reimanns udmelding kommer efter, at Helle Thorning-Schmidt har valgt at offentliggøre den fulde ordlyd af Skats afgørelse i den meget omtalte skattesag.
I samme omgang har statsministeren også været og skyde rygterne om hendes mands homoseksualitet ned. Oplysningerne om manden Steven Kinnock stammer fra parrets tidligere revisor, Frode Holm.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu