Politi: Motiv bag knivstikkeri er bandeopgør

11. februar 2013 16:18 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Politi: Motiv bag knivstikkeri er bandeopgør
Billede mangler

Københavns Politi mener, at det knivstikkeri, som adskillige elever var vidner til mandag morgen på Københavns Tekniske Skole i det københavnske nordvestkvarter, er banderelateret. Det oplyser efterforskningsleder Kristian Aaskov Nielsen på et pressemøde mandag eftermiddag.

 

Fire mænd med masker og sort tøj overfaldt det 22-årige offer, da han var stået ud af sin bil for at gå i skole. Han blev stukket ni gange og blev slået med en kølle, hvorefter overfaldsmændene forsvandt mod Tingbjerg i en bil og undervejs skiftede køretøj, forklarer efterforskningslederen.

»Fremgangsmåden tyder på, at det er banderelateret,« siger han og uddyber:

»At de har maskeret sig og venter på ham på stedet, og voldsomheden i deres fremfærd kunne tyde på det. Og endelig trækker de ud mod Tingbjerg (som er hjemsted for én af de rivaliserende bander, red.).«

Samtidig peger han på, at de to 19-årige mænd, som politiet kort efter knivstikkeriet anholdt, også har relation til bandemiljøet, ligesom den 22-årige forurettede har »perifer« tilknytning. Præcist hvilke grupper det drejer sig om, vil efterforskningslederen dog ikke ud med.

Den ene anholdte bliver tirsdag fremstillet i grundlovsforhør, hvor han står sigtet for drabsforsøg, mens politiet fortsat efterforsker den anden 19-åriges rolle i knivstikkeriet.

Den 22-årige, der blev hastet til hospitalet, er uden for livsfare og skal igen igennem en afhøring, som forhåbentlig kan hjælpe politiet frem til et motiv. Et motiv, som efterforskningsholdet i øjeblikket ikke kender til.

»I forhold til den forurettede så er der ikke noget umiddelbart motiv. Det skal vi arbejde videre med,« siger Kristian Aaskov.

Efterforskerne følger ligeledes spor i Tingbjerg og skal undersøge både de tre køretøjer, som gerningsmændene brugte som flugtbiler, og flere genstande, som betjente fandt i forbindelse med anholdelsen af den anden 19-årige mandag formiddag.

Eleverne, der var vidner til forbrydelsen, har dagen igennem kunnet få psykologbistand på skolen, og mange har kunnet hjælpe politiet med signalement af overfaldsmændene.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu