Politi-nødråb overrasker SF

26. april 2015 07:19 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Politi-nødråb overrasker SF
Arkivfoto: Facebook.
Arkivfoto: Facebook.

Arkivfoto: Facebook.

Det er chokerende og overraskende, at politiet skal skære kraftigt i deres opgaver, fordi der skal leveres betjente og mandskab til terrorbekæmpelse i København.

Sådan lyder kommentaren fra SFs retsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), efter formændene for de sjællandske politiforeninger til Berlingske siger, at det forøgede terrorberedskab i København tyngder det lokale politiarbejde.

»Jeg er klar over, at politiet er ude i en vanskelig opgaveprioritering, når de i månedsvis leverer ekstra mandskab til patruljering og efterforskning efter terrorangrebet. Men det chokerer mig alligevel at læse sort på hvidt, hvad der må skæres væk af opgaver,« lyder det fra retsordføreren i en skriftlig kommentar.

Selve redegørelserne om terrorangrebet i København forventes først i maj, men Karina Lorentzen Dehnhardt forventer, at justitsminister Mette Frederiksen (S) er villig til at diskutere nye initiativer på baggrund af redegørelserne.

»Ministeren har heldigvis lovet, at hvis redegørelserne viser et behov, så skal der følges op med nye initiativer. Det er jo klart, at med de her oplysninger, bliver det et centralt omdrejningspunkt i de nye forhandlinger, for vi skal sikre, at politibetjeningen kan være god nok, selvom der skal leveres til terrorberedskab også,« siger ordføreren, der dog er bekymret for, om Danmark overhovedet er klædt godt nok på rent mandskabsmæssigt til at kunne håndtere et terrorangreb.

Siden 2011 er antallet af politibetjente i Danmark faldet med knap 500 betjente. I dag er der i alt 10.566 ansatte.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu