ANNONCE

Politi og forbipasserende beskudt med fyrværkeri

20. december 2020 07:27 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Lørdag aften har demonstranter i København affyret fyrværkeri mod forbipasserende og politiets køretøjer.

Politi og forbipasserende beskudt med fyrværkeri
Ifølge politiet blev der affyret fyrværkeri mod både betjente og civile. Foto: Presse-fotos.dk.

Lørdag aften demonstrerede en større gruppe personer igennem København, og undervejs affyrede de fyrværkeri mod blandt andet forbipasserende.

Tidligt søndag morgen har politiet ikke foretaget anholdelser i forbindelse med demonstrationen. Det oplyser Thomas Hjermind, der er vagtchef ved Københavns Politi.

Han kan dog ikke udelukke, at der kan ske anholdelser, da politiet stadig efterforsker sagen.

Alvorlig sag

Foruden fyrværkeri affyrede demonstranterne også kanonslag og romerlys i forbindelse med demonstrationen, der begyndte på Vesterbro i København lidt efter klokken 19.

Ud over forbipasserende skød demonstranterne også efter forbikørende køretøjer, og der blev kastet flere kanonslag mod politiets køretøjer.

Fordi der blev affyret fyrværkeri mod andre, ser Københavns Politi med stor alvor på sagen. Det fortalte politiinspektør Rasmus Skovsgaard lørdag aften.

– Der er jo kommet en strafskærpelse i straffeloven omkring de her ting, så vi vil efterfølgende foretage en efterforskning for at se, om vi kan udfinde en eller flere geringsmænd til det her, sagde Rasmus Skovsgaard.

Det er ulovligt at affyre fyrværkeri i Danmark, undtagen i perioden 27. december til 1. januar.

Hærværk

Politiet vurderer, at 50-100 personer deltog i demonstrationen.

Undervejs i demonstrationen, der blandt andet gik forbi Rådhuspladsen, blev der begået hærværk mod en hoveddør og lavet graffiti ved Thorvaldsens Museum.

Motivet bag demonstrationen kender politiet ikke, da man ikke er lykkedes med at få en dialog med demonstranterne.

Demonstrationen var heller ikke anmeldt.

Ifølge TV2 har nogle af demonstranterne gået med skilte med teksten: “Afsæt Mette Forræderiksen” og “Sammen for frihed”.

Lørdag aften omkring klokken 21 så demonstrationen ud til at være stoppet, da demonstranterne vendte tilbage til Vesterbro, hvor de delte sig op i små grupperinger.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu