ANNONCE

Politi om overlæs: Det kørte lige efter bogen

19. marts 2021 13:54 | Af: Morten Hermansen, redaktion@newsbreak.dk

Politiet valgte ikke at stoppe en bil med et højt læs. Og det var lige efter bogen, mener politiet selv

Se billederne i galleriet ovenfor

Det var et gruopvækkende syn, der mødte den garvede vognmand Per Larsen, da han kørte på landevej ved Faaborg. En ladbil var læsset alt for højt.

Læsset med fire ladpaller stak 3,30 meter op i luften, og de var bestemt ikke spændt ordentligt fast, mener Per Larsen.

Den årvågne vognmand fik kontaktet politiet, gav dem alle informationer og forventede, at føreren nu ville blive stoppet. Men det skete ikke. Det havde Fyns Politi nemlig ikke tid til.

– Den er ikke så heldig. Det viser sig, at de var kaldt ud til en større ting, husker Per Larsen fra sin telefonsamtale med politiet.

Da vognmanden slog bilens registreringsnummer op, kunne han se, at den er registreret på Lolland. Og synet af den overlæssede vogn gav ham mere end blot en klump i halsen.

– Jeg havde det så dårligt, da jeg kørte fra Faaborg, for han skulle langt væk. Jeg havde det så dårligt. Havde man sagt hold ham hen, så havde vi gjorde det.

Men det gjorde politiet ikke ifølge Per Larsen.

Lige efter bogen

Grunden til at poltiet ikke kunne tage sig af den farlige bilist var, at en mand med en kniv skabte utryghed ved Rosengårdscenteret i Odense.

– Når man kigger ud fra den situation man har stået i, så man var nødt til at tage sig af det mest alvorlige. Vagtchefen har gjort det lige efter bogen her, mener linjechef ved Fyns Politi Peter Haslund.

Nu er politiet i gang med at efterforske sagen, og Per Larsen er allerede blevet afhørt. Politiet mangler endnu at afhøre føreren af ladbilen. Per Larsens billeder er dog en hjælp. Det skal blandt andet afgøre om der er tale om overlæs eller belæsning.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu