ANNONCE

Politi om Valby-brand: Beboere er bedste spor

2. februar 2012 15:23 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Politi om Valby-brand: Beboere er bedste spor
Billede mangler

Branden i en beboelsesejendom i Valby tirsdag var så voldsom, at politiet endnu ikke er et skridt nærmere en forklaring på, hvorfor den opstod.
Det oplyser vicepolitikommissær Bertel Heilesen, som leder brandafdelingen hos Københavns Politi, over for Newspaq.
“Vi er ikke kommet ret meget længere med efterforskningen, end vi var fra starten af. Det er brændt utroligt meget derude, og de steder, der har vores umiddelbare interesse, er godt brandskadet,” forklarer han.
Store dele af taget på ejendommen på Valbygårdsvej 50 og 52 er fuldstændig væk, og politiet ved endnu ikke, hvor branden er opstået, det såkaldte arnested.
“Det hele er mere eller mindre brændt helt væk. Vi må derfor gå ud fra, hvad der ligger i sagen fra, da vi kom derud, og så må vi også snakke med de forskellige mennesker, som har været i ejendommen,” siger Bertel Heilesen om det kommende efterforskningsarbejde.
Vicepolitikommissæren understreger, at beboerne derfor har politiets interesse og skal afhøres i den kommende tid.
“Det kan jo godt være, at deres oplysninger kan give et fingerpeg om, hvad pokker det er der er sket derude,” tilføjer han.
I alt 200 mennesker blev evakueret fra deres hjem som følge af storbranden. Mange af opgangene har store og omfattende brand og vandskader.
Ifølge bagvagten ved Københavns Brandvæsen, Mads Graversen, er der torsdag stadig små glødebrande i ejendommen.
“Der er slukket derude, men der er stadig små ildlommer, som udvikler sig ligeså stille. Vi var foreksempelvis derude i nat klokken tre for at slukke en lille glødebrand og det sammen igen her til formiddag. Men vurderingen er, at det i løbet af i dag vil være helt dødt også med disse småbrande,” siger han til Newspaq.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu