ANNONCE

Politi opsøger mulige smittede med coronavirus

23. marts 2020 07:26 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Politiet i Grønland skal som en hjælp for Landslægen opsøge personer, der muligt kan være smittet med coronavirus Covid-19.

Politi opsøger mulige smittede med coronavirus
Grønlands Politi opsøger aktivt personer i Nuuk, der kan være smittet med coronavirus Covid-19. Foto: Elo Christoffersen/ Arkiv

Efter fundet af flere tilfælde af smittede i Nuuk i Grønland, er der – ligesom i Danmark – en række tiltag, der skal overholdes. Og det sørger politiet for, at det sker.

Men hvad Grønlands Politi også anser som én af deres store opgaver er, at de skal opsøge personer, der mistænkes at være smittet med coronavirus Covid-19. Sådan skriver Grønlands Politi i et opslag på Facebook.

Artiklen fortsætter efter videoen

En fast politiopgave

For politiet på Grønland er det en fast politiopgave at assistere Landslægen med identificeringen af smittekilder.

Det betyder, at politiet aktivt opsøger personer, som mistænkes at være blevet smittet, muligvis fordi de har været i tæt kontakt med én, der har fået konstateret coronavirus,

Dernæst er det sundhedsmyndighederne, der skal tage stilling til det videre forløb. Det kan være om personerne skal testes, i karantæne eller lignende.

Et fælles ansvar

Onsdag blev der indført midlertidig forbud mod at rejse væk fra Nuuk og et forbud mod at forsamle sig mere end ti personer. Selv om det ikke er gældende for private hjem, har myndighederne kraftigt opfordret til, at det også bliver overholdt der.

Politiet på Grønland håber, at borgere vil bakke op om tiltagene.

– Det er et fælles og individuelt ansvar at hindre smittespredning, så det er helt afgørende, at alle tager ansvar og gør, hvad myndighederne beder om, siger Bjørn Tegner Bay, der er politimester.

Parat til at skride ind

Heldigvis er der udsigter til, at Nuuks indbyggere har fanget beskeden om forbuddene, men overholder de dem ikke, er det også politiets opgave at rette op på det.

– Forbuddene skal begrænse smittespredning. Vi følger tæt, om de bliver overholdt og er parate til at skride ind, hvis nogen overtræder dem. Men det ser ud til, at borgerne i Nuuk respekterer det og følger anvisningerne – og det vil jeg gerne takke for, siger politimester Bjørn Tegner Bay i et Facebookopslag.

Politiet opfordrer ligeledes til at holde afstand, nyse eller hoste i ærmet, vaske hænder tit, undgå at spytte og at prioritere rengøringen hjemme og på arbejdet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu