ANNONCE

Politi på kæmperazzia: Så mange blev snuppet

6. marts 2019 06:13 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Landet over har politikredsene i uge ni gennemført en stor kontrol. Nu er resultatet kommet.

Politiet har af og til specifikke kontroller i gang, hvis formål er at ruske lidt i de danskere, der stadig ikke mener, færdselslovgivningen gælder dem. Således også i uge ni, hvor alle landets politikredse var på trafikkontrol.

Politiets målrettede indsats skal være med til at nedbringe distraktion som uheldsårsag. Det betyder også, at fokus især har været på de, der taler i håndholdt mobiltelefon. Det er der stadig rigtig mange, der gør, viser ordensmagtens egne tal.

I løbet af 2018 blev der i alt udskrevet 22.434 bøder til trafikanter, der brugte håndholdt mobiltelefon. Det er allerede besluttet ved lov, at det fremover skal koste et klip i kørekortet, men politiets systemer er ikke endnu klar til det.

Fald i tallene

I forhold til kontrollerne samme tid i 2018 er antallet af sigtelser for at benytte håndholdt mobiltelefon faldet med omkring 200.

“Antallet af bilister, som er blevet sigtet for ikke at anvende sikkerhedssele under kørslen, er ligeledes faldet i forhold til kontrollerne i 2018, ligesom der også ses en fald i antallet af sigtelser for kørsel frem mod rødt lys samt spirituskørsel”, skriver politiet i en pressemeddelelse. Du kan se, hvordan de fordeler sig i galleriet over artiklen her.

Totalt i perioden har politiet sigtet mindre end halvdelen for overtrædelse af færdselsloven i forhold til de tilsvarende kontroller i 2018, men det er der dog en logisk forklaring på, der gør, at armene løftes med svag begejstring. Der er nemlig samlet set blevet standset cirka 50 procent færre køretøjer i perioden.

“Bekymrende”

I Nordsjællands politikreds blev der i uge ni udstedt 342 bøder, 23 klip samt fem betingede frakendelser af førerretten. Især uopmærksomheden var den store synder, og 89 fik bøder for netop det. Igen er det mobiltelefonen, der går igen.

– Vores kontroller viser, at brugen af mobiltelefon under kørsel er et udbredt fænomen, og det betyder, at mange bilister ikke har øjnene på vejen, når de kører bil. Det er bekymrende, fordi der er klare beviser for, at netop uopmærksomhed dræber i trafikken, og man udsætter ikke bare sig selv, men også andre for fare, hvis man kigger væk et øjeblik, fortæller leder af Operativ Færdselssektion i Nordsjællands Politi, fungerende politikommissær Nick Gall i en pressemeddelelse.

“Seleforseelser blev der også noteret et større antal af, nemlig 72, og selv om selen ikke påvirker førerens opmærksomhed, spiller den alligevel en væsentlig rolle i, om man kommer fra et færdselsuheld med livet i behold”, tilføjer politikredsen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu