Politi-professor: -Sådan døde Kim Wall

18. oktober 2017 10:47 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

Den svenske professor i kriminologi Leif G.W. Persson har en klar teori om, hvordan Kim Wall blev slået ihjel.

Den makabre sag om den svenske journalist Kim Wall, der døde og blev parteret under en sejltur sammen med Peter Madsen på ubåden UC3 Nautilus, har vakt voldsom opsigt i både Danmark og Sverige.

Tirsdag blev sagen taget op SVT’s kriminalmagasin Veckans Brott. Her gennemgår den svenske professor i kriminologi og krimiforfatter Leif G.W. Persson hele sagen, og han giver også sit bud på, hvad der skete ombord på ubåden den skæbnesvangre aften og nat mellem den 10. og 11. august.

Kriminilogiprofessoren er ikke i tvivl om, at Peter Madsen er skyldig i drabssigtelsen. Han mener, at Kim Wall er blevet dræbt af Peter Madsen i ubådens opholdsrum. Det har han også tidligere skrevet i sin klumme i Expressen.

– Min konklusion er, at Kim Wall blev myrdet på et tidspunkt mellem klokken 22 og 24 torsdag aften. Motivet er sandsynligvis seksuelt og sadistisk. Derefter blev kroppen parteret, skrev Leif G.W. Persson blandt andet.

I Veckans Brott siger han videre, at han tror, at Peter Madsen på et tidspunkt har overrumplet og uskadeliggjort Kim Wall uden, at hun har kunnet gøre modstand. Ifølge Göteborgs-Posten er Perssons teori, at Peter Madsen kvalte Kim Wall.

Leif G.W. Persson mener ikke, at mordet har været planlagt, men er sket impulsivt under sejlturen.

– Jeg tror, at det er en idé han har fået under rejsens gang. Havde han planlagt at gøre det på den her måde, ville det kun kunne ende på en bestemt måde, siger Leif G.W. Persson med henvisning til, at at Peter madsen ville blive opdaget.

Alene kendsgerningen, at Kim Walls lig er blevet parteret, gør det ifølge Leif G.W. Persson meget usandsynligt, at hun skulle være død ved en ulykke, som Peter Madsen har forklaret. Når en kvinde bliver fundet parteret, vil der ifølge ham være tale om mord i 99 ud af 100 tilfælde.

Du kan se hele SVT’s program “Veckans Brott” her.

Fakta

Overblik: Peter Madsen og Kim Wall

* 10. august klokken 19 tager Peter Madsen og den svenske journalist Kim Wall afsted sammen i den hjemmebyggede ubåd “UC3 Nautilus”. De stævner ud fra Refshaleøen i København.

* Natten til fredag melder Kim Walls kæreste hende savnet. Wall er ikke kommet hjem fra ubådsturen, der burde være endt sent torsdag aften.

* 11. august finder man efter lang tids eftersøgning “UC3 Nautilus” i Køge Bugt. Ubåden begynder at synke, og Peter Madsen bliver reddet i land. Han siger, at en fejl fik ubåden til at gå ned.

Politiet oplyser, at Madsen skal have forklaret, at Kim Wall blev sat i land på Refshaleøen.

* 12. august bliver Peter Madsen varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

* Natten til 13. august får man ubåden bragt på land, og undersøgelser af den begynder. Politiet siger, at ubåden sank som følge af en bevidst handling. Politiet melder ud, at de formoder, at Kim Wall er død.

* 21. august oplyser politiet, at Peter Madsen har forklaret, at Kim Wall døde om bord på ubåden som følge af en ulykke. Han skaffede sig efterfølgende af med liget i Køge Bugt.

Om eftermiddagen anmelder en cyklist fundet af et kvindelig i vandet ved Vestamager. Ud på aftenen bekræfter politiet, at der er fundet en torso uden hoved, arme og ben.

* 22. august oplyser politiet, at arme, hoved og ben er blevet fjernet ved en “bevidst afskæring”. Politiet oplyser dagen efter, at dna-profilen matcher Kim Wall.

Politiet fortæller også, at blodspor fra ubåden matcher dna fra torsoen.

* 24. august er Peter Madsen på ny til afhøring hos politiet. Her bliver han sigtet for usømmelig omgang med lig.

Madsen erkender sig skyldig i at have begravet Kim Wall til søs, efter at hun ifølge ham døde, da hun fik en tung luge i hovedet. Men han nægter at have parteret hende.

* 5. september får Peter Madsen forlænget sin varetægtsfængsling i fire uger. Han er nu sigtet for både drab og usømmelig omgang med lig. Retten finder, at der er begrundet mistanke om, at han er skyldig i begge dele.

* 3. oktober fremlægger anklagemyndigheden nye beviser i sagen efter at have undersøgt Peter Madsens computer. Han bliver varetægtsfængslet i yderligere fire uger.

* 7. oktober oplyser politiet, at man har fundet Kim Walls hoved, to ben, tøj og en kniv i Køge Bugt.

* 12. oktober oplyser politiet, at dykkere har fundet en sav i Køge Bugt nær den rute, hvor ubåden menes at have sejlet. Den bliver undersøgt af teknikere.

* 30. oktober kommer det frem, at Peter Madsen har ændret sin forklaring om, hvordan Kim Wall døde. Det er sket under en afhøring 14. oktober.

Her blev han desuden præsenteret for en ny sigtelse: anden kønslig omgang end samleje under særligt skærpende omstændigheder.

Peter Madsen nægter sig skyldig i den del af sigtelsen, ligesom han også fastholder sin uskyld, hvad angår anklagen om drab.

* 14. november oplyser Peter Madsens advokat, at han frivilligt går med til at lade sin fængsling forlænge.

* Efter planen begynder retssagen mod Madsen 8. marts 2018 i Københavns Byret. Sidste planlagte retsmøde er 25. april 2018.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu