ANNONCE

Politi: Sådan kommer du nemmest over grænsen

10. juli 2020 13:49 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Politiet anbefaler særligt en grænseovergang.

Syd- og Sønderjyllands Politi har travlt ved de danske grænseovergange til Tyskland for tiden.

Særligt er lørdagen fuld af rejsende, der skal over grænsen mellem Tyskland og Danmark.

Men der findes mange måder for bilister at sikre, at de ikke kommer til at holde i alenlange køer. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Vælg denne overgang

Der er fem grænseovergange i Danmark.

For tiden er overgangene ved Frøslev, Kruså og Sæd døgnåbent, mens overgangen ved Padborg er åben mellem klokken 07.00 og 23.00, ligesom overgangen ved Pebersmark er åben fra klokken 07.00-19.00.

Ved alle grænseovergangene er der fuld kontrol. Skulle der blive kø, ændres kontrollen til at være stikprøvevis.

En grænseovergang hvor der som oftest ikke er kø, er ved Pebersmark, oplyser politiet. Pebersmark ligger 22 kilometer vest for Padborg.

Politiet vil anbefale bilister at bruge denne overgang særligt på de tidspunkter af døgnet, hvor der er myldretid ved de mere kendte overgange, og der derved opstår kø ved.

Lørdag den 4. juli 2020 kørte 5244 køretøjer over grænsen ved Kruså, mens det kun var 596 ved Pebersmark, hvor også lastbiler må køre over.

Det understreges, at der ved Kruså, Padborg og Frøslev ikke kan åbnes for flere spor, da der simpelthen ikke er mere plads.

Kør på disse tidspunkter

Politiet forklarer, at når der opstår kø, er det ofte, fordi danskere skal et smut over grænsen for at handle ind.

Vil man undgå den slags køer, lyder anbefalingen fra politiet, at man kører sent på dagen, eller at man kører over grænsen ved eksempelvis Pebersmark, der ikke er så befærdet.

Planlægger man at benytte en af de fem grænseovergange i weekenden, har det også stor indvirkning på ens rejsetid, hvilken dag man planlægger at køre over grænsen.

Lørdag er der massevis af biler, derfor er søndag en bedre dag, hvis man vil undgå kø.

Vil man være opdateret på køsituationen, kan man følge Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter. Her vil de oplyse om væsentlig kødannelse ved grænseovergangene.

Dog kan køen også observeres via Google Maps, lyder det fra politiet.

Dernæst understreger Syd- og Sønderjyllands Politi, at når man krydser en af grænseovergangene, så bør man have pas og anden dokumentation klar ved førerpladsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu