ANNONCE

Politi slår ned efter vild fejring

29. juli 2020 09:48 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Fejringen af AGF's bronzemedalje har fået politiet til at oprette endnu et hotspot.

Politi slår ned efter vild fejring
Efter søndagens fejring af AGFs bronzemedaljer, slår politiet nu ned. Foto: Presse-fotos.dk

Søndag sikrede fodboldholdet AGF sig en bronzemedalje i superligaen, der var klubbens første medalje i 23 år. Det blev fejret med vilde scener i bymidten.

Fejringen har nu fået Østjyllands Politi til at drage en konsekvens i forbindelse med playoff-kampen på Ceres Park onsdag aften.

Endnu et hotspot er tilføjet til den ellers lange liste. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Nyt hotspot

Forud for søndagens kamp havde Østjyllands Politi oprette fem hotspots i byen for at forhindre, at for mange feststemte mennesker stimlede sammen samme sted.

Men søndag oplevede politiet, at en stor mængde mennesker samlede sig på Rådhuspladsen i Aarhus. Her stod folk lidt for tæt, vurderer politiet.

– Den nuværende situation med Covid-19 gør, at vi er nødt til at tage smitterisikoen i større forsamlinger meget alvorligt. Under normale forhold er der ikke noget til hinder for, at glade mennesker forsamles for at fejre deres hold, men lige nu har vi en lovgivning der tilkendegiver, at der ikke må forsamles mere end 100 personer, siger politiinspektør Martin Løye.

Derfor er Rådhuspladsen nu blevet et hotspot i forbindelse med onsdagens playoff-kamp i Europa League. Det er gældende fra onsdag klokken 11.00.

Spred festen ud

Foruden Rådhuspladsen er der fortsat oprettet hotspots fem andre steder.

Det er foran Ceres Park, Telefonsmøgen/Busgaden, Store Torv, Ingerslev Boulevard og Sct Pauls Kirkeplads.

Ved alle hotspots vil det være markeret med skilte, der informerer om, hvad de gældende regler er. Hvis ikke forsamlingsforbuddet på maksimalt at være samlet 100 mennesker, kan Østjyllands Politi lukke området.

Politiet anbefaler er fodboldglade mennesker, husker at sprede festen ud.

– Vi opfordrer på det kraftigste til, at man sørger for at sprede festen ud, hvis man skal til fodbold på onsdag. Hold afstand til hinanden, vælg nogle områder, hvor der er god plads, eller del festen op, hvis der er for mange samlet ét sted, siger Martin Løye.

Østjyllands Politi vil onsdag føre tilsyn med de seks områder, samt være til stede med mandskab ved stadion for at vejlede gæsterne.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu