Politi snupper beruset SAS-pilot i lufthavn

10. maj 2012 05:30 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Politi snupper beruset SAS-pilot i lufthavn
Billede mangler

En række svenske passagerer kan takke politiet for, at de tidligere på ugen undgik at flyve med en beruset pilot.
En pilot på et SAS-fly blev nemlig tirsdag standset af politiet, da det viste sig, at han havde indtaget alkohol.
Hændelsen fandt sted i lufthavnen Arlanda ved Stockholm.
Det skriver Aftonbladet.
Den berusede pilot blev afsløret af politiet, da det tirsdag morgen foretog en rutinemæssig kontrol af besætningen på flyet. Han blev bedt om at tage en alkoholtest, og den viste en promille på over 1,0.
Piloten fik efterfølgende ikke lov til at sætte sig ind i flyet.
– Vi ser med dyb alvor på det, der er sket. Vi støtter fuldt ud politiets arbejde, siger pressetalskvinde Rebecka Södergren fra SAS til avisen.
Piloten er den første person, der har afgivet en positiv alkoholprøve i Arlanda, siden en ny lov trådte i kraft i september 2010.
Loven giver politiet mulighed for at foretage stikprøvekontroller af piloter og andre besætningsmedlemmer. Siden er der gennemført 3.600 stikprøver.
Ifølge Aftonbladet var piloten i gang med en udvendig sikkerhedskontrol af flyet, da politiet dukkede op. Den maksimale promille for piloter er på 0,2 procent, som tilfældet også er for bilister i Sverige, men hos SAS er reglerne endnu skrappere.
Luftfartsselskabet kræver, at piloterne skal være fuldstændig alkoholfri mindst otte timer inden, at de sætter sig i cockpittet. Politiet har ikke ønsket at informere om pilotens alder eller nationalitet, skriver Aftonbladet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu