Politi stopper eftersøgning i ubåds-sagen

12. januar 2018 14:04 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Nu lukker politiet ned for eftersøgningen i vandet.

Københavns Politi har besluttet at stoppe eftersøgningen i Øresund og Køge Bugt i forbindelse med ubådssagen.

Den sag, hvor Peter Madsen – også kaldet Raket-Madsen – er sigtet for at have dræbt og parteret den svenske journalist Kim Wall 10. august.

Det oplyser drabschef Jens Møller til BT.

– Som det ser ud nu har vi besluttet, at der ikke er grund til at søge yderligere i vandet med hverken skibe eller dykkere. Vi har fundet alle Kim Walls kropsdele – en torso, et hoved, benene og to arme – men der har været enkelte andre ting, som vi indtil nu har overvejet, om der var grund til at vi fortsat ledte efter, siger drabschefen til bladet.

For snart halvanden måned siden fandt man i Køge Bugt den sidste manglende del af Kim Walls lig – nemlig hendes højre arm.

Ledte efter flere effekter

Efter fundet af armen 29. november mangler politiet fortsat at finde både Kim Wall og Peter Madsens mobiltelefoner, som formodes at være kastet i vandet.

En sav, som det antages, Peter Madsen har brugt til at partere liget, er også blevet fundet i bugten, men udover de manglende telefoner har politiet også ledt efter andre effekter, der kunne have forbindelse til stedet.

– Siden fundet af den sidste arm har vi kun gennemført en enkelt søgning med dykkere på baggrund af udsagn fra et vidne. Den søgning gav dog ikke noget resultat, og nu har vi besluttet os for at indstille eftersøgningen helt, forklarer drabschef Jens Møller til BT.

Bedre sporsikring

At man nu har alle Kim Walls kropsdele gør også, at politiet nu kan lede efter spor på alle dele af journalistens lig.

Peter Maden har i fem måneder siddet varetægtsfængslet for mordet på Kim Wall. Han nægter at have dræbt journalisten, men har erkendt at have parteret det.

Det er ikke mere end tre dage siden, Peter Madsen frivilligt forlængede sin varetægtsfængsling.

Fakta

Overblik over Ubådssagen (frem til 29. november)

Politiet har efter alt at dømme onsdag fundet den anden arm tilhørende journalisten Kim Wall.

Københavns Politi har i samarbejde med Forsvarets dykkere onsdag fundet en arm i Køge Bugt. Formentlig tilhører armen den svenske journalist Kim Wall, som ubådsbyggeren Peter Madsen er sigtet for at have dræbt.

Armen er endnu ikke blevet undersøgt, men politiet antager, at den har forbindelse til sagen.

Her kan du fået et overblik over sagen frem til nu:

 • 10. august klokken 19 tager Peter Madsen og den svenske journalist Kim Wall afsted sammen i den hjemmebyggede ubåd “UC3 Nautilus”. De stævner ud fra Refshaleøen i København.
 • Natten til 11. august melder Kim Walls kæreste hende savnet. Wall er ikke kommet hjem fra ubådsturen, der burde være endt sent om aftenen.
 • 11. august finder man efter lang tids eftersøgning “UC3 Nautilus” i Køge Bugt. Ubåden begynder at synke, og Peter Madsen bliver reddet i land. Han siger, at en fejl fik ubåden til at gå ned, og at Kim Wall om aftenen blev sat i land på Refshaleøen.
 • 12. august bliver Peter Madsen varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.
 • Natten til 13. august får man ubåden bragt på land, og undersøgelser af den begynder. Politiet siger, at ubåden sank som følge af en bevidst handling, og at det formodes, at Kim Wall er død.
 • 21. august oplyser politiet, at Peter Madsen har forklaret, at Kim Wall døde om bord på ubåden som følge af en ulykke. Han skaffede sig efterfølgende af med liget i Køge Bugt. Om eftermiddagen anmelder en cyklist fundet af et lig i vandet ved Vestamager.
 • 22. august oplyser politiet, at arme, hoved og ben er blevet fjernet ved en “bevidst afskæring”. Politiet oplyser dagen efter, at dna-profilen matcher Kim Wall.
 • 24. august er Peter Madsen på ny til afhøring hos politiet. Her bliver han sigtet for usømmelig omgang med lig. Madsen erkender sig skyldig i at have smidt Wall i havet, efter at hun ifølge ham døde, da hun fik en tung luge i hovedet. Men han nægter at have parteret hende.
 • 5. september får Peter Madsen forlænget sin varetægtsfængsling i fire uger. Han er nu sigtet for både drab og usømmelig omgang med lig.
 • 3. oktober fremlægger anklagemyndigheden nye beviser i sagen efter at have undersøgt Peter Madsens computer. Blandt andet er der fundet optagelser af kvinder, der bliver dræbt og tortureret. Det kommer også frem, at Wall er blevet stukket 14 gange i underlivet og en enkelt gang i brystet.
 • 7. oktober oplyser politiet, at man har fundet Kim Walls hoved, to ben, tøj og en kniv i Køge Bugt. Der er ingen spor af fraktur på kraniet. Dermed forekommer det usandsynligt, at Madsens forklaring om hendes død er sand.
 • 30. oktober kommer det frem, at Peter Madsen har ændret sin forklaring om, hvordan Kim Wall døde. Det er sket under en afhøring 14. oktober.  Nu siger han, at hun formentlig døde af kulilteforgiftning, mens han var på ubådens dæk. Han erkender nu at have parteret Wall. I forbindelse med afhøringen 14. oktober blev Madsen desuden præsenteret for en ny sigtelse. Politiet mener, at de 14 knivstik i Walls underliv udgør en overtrædelse af straffelovens paragraf om anden kønslig omgang end samleje under særligt skærpende omstændigheder.Peter Madsen nægter sig skyldig i den del af sigtelsen, ligesom han også fastholder sin uskyld, hvad angår anklagen om drab.
 • 14. november oplyser Peter Madsens advokat, at han frivilligt går med til at lade sin fængsling forlænge i yderligere fire uger. Foreløbigt skal han sidde fængslet frem til 13. december.
 • 21. november finder Forsvarets dykkere i samarbejde med politiet en arm i Køge Bugt. Den menes at tilhøre Wall.
 • 29. november klokken 10.20 finder dykkere endnu en arm i Køge Bugt. Armen er ikke undersøgt, men den menes at være Kim Walls.
 • Efter planen begynder retssagen mod Madsen 8. marts 2018 i Københavns Byret. Sidste planlagte retsmøde er 25. april 2018.

Kilde: Ritzau

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu