ANNONCE

Politi stopper gaderæs med op mod 300 køretøjer

15. august 2020 10:17 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

130 køretøjer er kontrolleret, mens 24 har fået bøde for kap- og væddeløbskørsel i Toftlund.

Politi stopper gaderæs med op mod 300 køretøjer
Fredag aften stoppede politiet et stort gaderæs. Arkivfoto: Presse-fotos.dk.

Syd- og Sønderjyllands Politi har natten til lørdag sat en stopper for et gaderæs i Toftlund, hvor op mod 300 køretøjer deltog.

Det fortæller vagtchef Henrik Sønderskov omkring klokken 02.30.

– Det var en af vores patruljer, der blev opmærksomme på gaderæset. I den forbindelse har vi kontrolleret 130 køretøjer, men vi vurderer, at mellem 250 og 300 køretøjer var samlet, siger vagtchefen.

På Twitter skriver Syd- og Sønderjyllands Politi da også, at af de 130 kontrollerede køretøjer fik bilister 24 en bøde. 10 af køretøjerne også en synsindkaldelse.

Ifølge vagtchefen foregik gaderæset på en vej i Toftlund, hvor det er muligt for bilisterne at komme op i høj fart.

– Der er nogen, der er kommet højt op i fart. Det er forholdsvis unge mennesker, der står bag. Jeg tvivler på, at en på 60-70 år sætter gang i sådan noget, siger Henrik Sønderskov.

Politiet har natten til lørdag ikke yderligere oplysninger i sagen, men henviser til, at der i løbet af lørdagen bliver sendt en pressemeddelelse ud om sagen.

Alvorlig ulykke

I juli skete en voldsom ulykke i Odense netop i forbindelse med et gaderæs – dog med noget færre biler involveret.

(Se forøvrigt billede fra ulykken længere nede i artiklen).

Tre personer kom til skade i ulykken, hvor tre biler var involveret. To, der efter politiet overbevisning kørte ræs, og så en tilfældig bilist, der ufrivilligt blev indblandet.

Frontal ulykke

Den ene af de ræsende biler, en Volvo S60, stødte frontalt sammen med en tilfældig bilist i en Hyundai, som kom kørende i den modsatte retning. Ved sammenstødet blev Hyundaien skubbet ind i et tredje køretøj.

– Øjenvidner har fortalt os om et voldsomt kørselsforløb med to biler i udadgående retning på Rugårdsvej inden uheldet. Vi formoder, at der er tale om gaderæs, altså at de har kørt om kap, sagde vagtchef Steen Nyland fra Fyns Politi dengang.

En person blev svært kvæstet.

I fobindelse med ulykken var Rugårdsvej var fuldstændig spærret af i begge retninger ved Prins Valdemars Vej i over to timer efter trafikuheldet, der blev anmeldt omkring klokken 20.

Du kan læse hele historien HER.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu