ANNONCE

Politi trak våben i bybus

8. december 2020 14:21 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

To mænd blev tirsdag formiddag anholdt i en aarhusiansk bybus.

Politi trak våben i bybus
To mænd i en bybus blev anholdt af betjente, der havde trukket pistolerne. Foto: Øxenholt Foto

Der blev ikke taget chancer tirsdag formiddag, da en mand ringede til Østjyllands Politi med beskeden om, at han havde set to mænd stå på en bybus på rute 11 i Aarhus med et gevær i en taske.

Anmeldelsen lød, at manden havde set de to personer lægge geværet i en taske, inden de steg på bussen ved Wilhelm Becks Vej og Kaj Munks Vej i Viby. Det fortæller Jakob Christiansen fra politiets presseafdeling til Newsbreak.dk.

Politiet fik iværksat en større indsats, og det lykkedes at standse bussen i krydset ved krydset Jyllands Allé/Marselis Boulevard en tre-fire stop på 11’erens rute senere. Politiet vil ikke oplyse, hvorfor det lige netop var der, indsatsen blev tilvejebragt.

– Det er klart, vi gør os nogle overvejelser inden, men det skal jo også gå stærkt, siger Christiansen. Indsatsen foregik dog ikke uden dramatik. Betjentene, der skred til anholdelse, trådte ind i den holdende bus med pistolerne hævet.

Anholdelsen foregik dog ellers fredeligt. Nogle af betjentene blev på stedet efter anholdelsen af de to mænd for at tale episoden i gennem med de personer, der ellers opholdt sig i bussen og givet har oplevet det som noget chokerende.

De anholdte, en mand på 18 og en mand på 48, blev taget med på politigården i Aarhus. De er sigtet for overtrædelse af våbenloven. Det selvom der var tale om et hardball-gevær og altså ikke et rigtigt våben.

– Selvom det er sådan et, så er der nogle bestemmelser, der foreskriver, at det skal bæres på en korrekt måde, siger Christiansen.

Ingen kom noget til.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu