ANNONCE

Politi undskylder: -Skulle vi ikke have gjort

14. oktober 2020 13:04 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Politiet lukkede tirsdag aften et jazzarrangement. Det var en kæmpe fejl.

Der var godt gang i jazzfestivalen Jazzy Days på Hotel Klitgaarden i Tversted i Nordjylland, da politiet tirsdag aften kom og lukkede festen.

Nordjyske skriver, at politiet ankom til stedet kort før klokken 22, da man havde fået en anmeldelse om, at der ville være jazz frem til midnat.

Dette var da også ganske rigtigt – festivalen havde imidlertid fået tilladelse til det andetsteds hos politiet.

– Pludselig stod vi i køkkenet med fire betjente, der ville lukke vores arrangement ned, og vi fik at vide, at der var hundepatruljer på vej, som skulle være med til at lukke festen ned, fortæller en Jazzy Festival-formand Niels Ole Sørensen onsdag morgen til Nordjyske.

Uforbeholden undskyldning

Onsdag har Nordjyllands Politi tjekket op på sagerne, og er nu klar med en uforbeholden undskyldning:

– Vi har stor forståelse for deres frustration. Og vi vil gerne beklage og undskylde over for arrangørerne, at vi lukkede arrangementet. Det skulle vi ikke have gjort, siger Ole Kristensen, politiinspektør ved Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Arrangementet anses nemlig som et særskilt kulturarrangement. Og det gør blandt andet, at der gerne må holdes åbent efter klokken 22. Baren lukkede i øvrigt 21.50.

Med undskyldningen på plads kan Jazzy Days nu fortsætte over den kommende weekend.

Fakta

Nye restriktioner gælder fra lørdag 19. september

* Restauranter, barer og caféer skal lukke klokken 22 i hele landet. Også hvis der er tale om private arrangementer på restaurationerne.

* Der indføres krav om mundbind eller visir, når man står eller går på en restaurant indføres i hele landet. Og det gælder både gæster og ansatte.

* Fester i private hjem bør også lukke klokken 22, men det er en anbefaling og ikke et lovfæstet krav.

* Både private og offentlige arbejdspladser opfordres til at lade medarbejdere arbejde hjemmefra, i det omfang det er “muligt og hensigtsmæssigt”.

* Der indføres skærpede besøgsrestriktioner på sygehuse og plejehjem.

* Forsamlingsforbuddet sænkes til 50 personer i hele landet. Arrangementer, hvor man sidder ned, vil det dog fortsat være tilladt at være op til 500 personer. Det gælder eksempelvis sports- og kulturarrangementer.

* Myndighederne opfordrer borgere til at rejse med offentlig transport uden for myldretiden.

* Derudover opfordres borgerne til generelt at begrænse deres sociale samvær.

* Restriktioner og anbefalinger gælder fra lørdag 19. september og indtil videre frem til 4. oktober. De er senere forlænget frem til 31. oktober.

Kilde: Regeringen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu