ANNONCE

Politi: Vi er ikke på bar bund i Iben-mordet

25. marts 2020 14:21 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Sydøstjyllands Politi forsikrer, at de på ingen måde er på bar bund i efterforskningen af drabet på Iben Salling Syrik.

Politi: Vi er ikke på bar bund i Iben-mordet
Politiet er ikke på bar bund i efterforskningen af drabet på Iben Salling Syrik, der blev fundet død ved familiens sommerhus i Give. Foto: Jørgen Rosegren/ Newsbreak.dk

Den 8. december blev liget af den 38-årige Iben Salling Syrik fundet i familiens sommerhus i Give. Lige siden har Sydøstjyllands Politi efterforsket sagen.

For knap en uge siden frigav politiet endnu en detalje om drabet, og det har givet pote. Så Sydøstjyllands Politi forsikrer, at de ikke er på bar bund i mordefterforskningen, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Artiklen fortsætter efter videoen

Fået flere henvendelser

Den 17. marts brød Sydøstjyllands Politi stilheden, da de oplyste endnu flere detaljer i mordsagen. Det kom blandt andet frem, at den 38-årige kvinde blev fundet død i et udendørspa. I samme ombæring kom politiet med en appel om flere oplysninger fra borgere i sagen. Og det har politiet mærket.

– Det er henvendelser, som vi nu har fulgt op på eller er i gang med at følge op på. Det er ikke noget, der har givet os nye oplysninger, men som snarere har givet os en ny vinkel på de oplysninger, vi allerede har i sagen, fortæller politikommissær Nicki S. Pedersen fra Efterforskningscenter Midt til avisen.

Politikommissæren forsikrer dog om – på trods af at han ikke vil komme ind på den detaljerede efterforskning – at Sydøstjyllands Politi ikke er på bar bund.

Holder tæt om efterforskningen

Det er ikke mange detaljer, der er sluppet ud om mordsagen, og det er der en bestemt grund til.

– Af hensyn til efterforskningen og en eventuel kommende straffesag, er vi fortsat nødt til at holde kortene tæt til kroppen og sikre, at beviser hver eneste gang sikres, så de er brugbare og valide i en retssag, har politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen tidligere udtalt i sagen.

Detajlerne som dog er kommet frem, er, at politiet arbejder ud fra en tese om, at Iben Salling Syrik er blevet dræbt. Det samme er hendes efterladte også overbevist om.

Hun blev fundet dræbt ved familiens fritidshus på Skovbrynet, Vesterlund i Give, men hun boede med sin femårige søn på Genvej i Give. Den 38-årige levede efter sigende af at sælge af heste.

Person sigtet

Selv om Sydøstjyllands Politi forsikrer om, at de ikke er på bar bund. Så har sagen vist sig at være lidt af et mysterium.

En obduktion foretaget af Iben Salling Syriks lig gav umiddelbart ikke nogen indikation af, hvad den 38-årige kvinde er død af, har politiet tidligere informeret om.

Tidligt i forløbet blev en person sigtet i sagen. Kort tid efter blev vedkommende dog løsladt. Så vidt vides er personen dog fortsat sigtet i sagen.

Sydøstjyllands Politi har flere gange siden starten af december henvendt sig til borgere, der kunne oplyse dem mere omkring sagen eller bare omkring Iben Sallin Syrik. Endnu har det ikke ført til en opklaring af sagen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu