ANNONCE

Politi: Vi overfaldes oftere af psykisk syge

6. januar 2012 11:04 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Politi: Vi overfaldes oftere af psykisk syge
Billede mangler

Politifolk overfaldes i stigende grad af psykiske syge. Det skyldes, at politiet stadig oftere må rykke ud til syge, der burde være indlagt på psykiatriske afdelinger.
Sådan lyder meldingen fra formand for Politiforbundet, Peter Ibsen.
Torsdag aften blev en 50-årig politimand stukket i armen med en køkkenkniv af en 35-årig psykisk uligevægtig mand.
Episoden fandt sted, efter at politimanden og hans 55-årige kollega var blevet kaldt ud til en muligt selvmordstruet mand i Randers.
“I og med, at de psykiske syge udgør en stadig større del af politiets samlede arbejde, er det nærliggende at antage, at den vold, der er mod politiet, også i stigende udstrækning bliver udøvet af folk, der er psykisk syge,” siger han til Newspaq.
Peter Ibsen understreger dog, at der ikke findes statistik på området, da politiet ikke gør op, om vold med tjenestemand i funktion udøves af psykisk syge eller såkaldt raske borgere.
I Politiforbundet beklager man, at politifolk i stigende grad skal rykke ud for at tvangsindlægge psykisk syge.
“Den ulykkelige hændelse i Randers viser, at det behandlersystem, der skal tage hånd om de psykisk syge ikke altid fungerer,” siger Peter Ibsen.
Han mener, at mange udskrives for hurtigt fra de psykiatriske afdelinger, og at man ikke gør nok for at forhindre tilbagefald.
Den psykisk syge i Randers blev anholdt på stedet og sigtes nu for forsøg på manddrab. Han fremstilles i grundlovsforhør i Retten i Randers senere i dag.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu