ANNONCE

Politibetjent forsvarer hertugindes adfærd

1. april 2021 15:18 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Arbejde eller privat. Folk stiller spørgsmålstegn ved hertugindens adfærd

Briterne er tilsyneladende ikke enige om, hvorvidt hertuginde Kate i virkeligheden brød loven da hun for nylig dukkede op i en stor menneskemængde, uventet og uanmeldt, i London bydelen Clapham Common.

Nogle mener, at hun ganske enkelt så stort på forsamlingsforbuddet, der er indført som en del af restriktionerne i forbindelse med corona-pandemien.

Politiet synes dog ikke at være i tvivl.

Hun var på arbejde

Det kom frem da lovligheden af hertugindens ærinde blev diskuteret i radioprogrammet ‘Today’ på BBC, hvor politikommissær Cressida Dick fra London Metropolitan Police var gæst.

”Uden jeg skal nævne dem alle, så havde folk havde en række plausible grunde til at dukke op. Omkring hertuginden er der en, som passer rigtig godt og den har jeg valgt. Hun var der af officielle årsager. Hun var på arbejde,” forklarede kommissæren undervejs i udsendelsen.

Ville vise sin respekt

Sagen handler om, at hertuginden den 13. marts dukkede op ved mindehøjtideligheden for 33-årige Sarah Everard.

Den unge kvinde forsvandt sporløst og blev meldt savnet efter hun den 3. marts ved 21.30 tiden forlod en veninde for at gå turen på få kilometer hjem til sig selv.

Efterfølgende blev hun fundet brutalt myrdet i Ashford, Kent, omtrent 80 kilometer fra London og en 48-årig politibetjent er siden blev anholdt og sigtet for drabet.

“Hertuginden ønskede at vise sin respekt overfor på Sarah og hendes familie. Hun husker tydeligt da hun selv som ung og ugift bevægede sig rundt i London om natten. Mordet har ramt hende og hun ønskede at nedlægge blomster personligt,” lød det efterfølgende fra en royal kilde.

Fortsat tvivl

Svaret synes dog ikke at tilfredsstille alle tvivlere. Af to årsager.

Besøget fremgik ikke af den royale kalender, ligesom hoffet heller ikke havde varskoet politiet om, at hertuginden ville dukke.

Begge dele noget nogle mener, mere end antyder, at besøget var spontant og et privat ærinde.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu