ANNONCE

Så er der nye biler til politiet

9. juni 2017 09:19 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Der er nye biler på vej til Danmarks betjente.

Politibil. Sådan en er der nok mangen en dreng, der har håbet om at komme til at sidde i. Ikke på bagsædet, forstås.

Nu er der en ny politibil på vej til de danske betjente.

I galleriet over artiklen kan du se eksempler på nogle af politiets biler samt lidt information om de forskellige.

Ny politibil

Politiet har fået nye store patruljevogne. Ud over Volkswagen Passat, som politiet allerede kører patrulje i i dag, vil du fremover også kunne se politiet patruljere i den lidt større Volkswagen Touran 2.0 TDI 190 HK. Det oplyser Dansk Politi.

– Vi har valgt at anskaffe nogle større politibiler, fordi vi i tillæg til de nuværende også har behov for en mere rummelig patruljevogn med bedre indstigningsforhold. I dag har vi nemlig langt mere udstyr med os, når vi kører patrulje, og vi er oftere iført skudsikker vest, står der videre i meddelelsen.

I første omgang er der bestilt 23 af de nye store patruljebiler. Den første politikreds, som får den nye køretøjstype, bliver Midt- og Vestjyllands Politi.

Lidt baggrund

Politiet er i besiddelse af omkring 2.000 køretøjer på landsplan. Rigspolitiet har ansvaret for at indkøbe og udlevere blandt andet køretøjer til landets politikredse. Udover patruljevognen anvender politiet motorcykler, civile personbiler, transportvogne, indsatsvogne og andre former for specialkøretøjer.

Politiets køretøjer fungerer i stor udstrækning, som politibetjentenes arbejdsplads. Derfor er der stor fokus på det fysiske arbejdsmiljø, når politiet vælger leverandører af køretøjer.

– Det er vigtigt, at politiet kører i pæne, ordentlige og moderne biler, hvor sikkerhed og arbejdskomfort er i højsædet, siger Chefpolitiinspektør i Rigspolitiets Radio- og Motorsektion Jørgen Hedegaard.

Bilmodeller vurderes

Politiets køretekniske sektion og Politiforbundet foretager derfor en arbejdspladsvurdering af de enkelte bilmodeller før de endelige leverandører vælges.

Ud af de i alt cirka 2.000 køretøjer bliver omkring 425 udskiftet hvert år på grund af slitage. Når en politibil har kørt 180.000 – 200.000 kilometer, er det ikke længere forsvarligt at anvende den som politibil.

Alt politiudstyr bliver da afmonteret, og den bliver efterfølgende solgt på en offentlig bilauktion.

50 millioner kroner årligt

På grund af det store fokus på arbejdsmiljø, sikkerhed og på signalværdien i de moderne politibiler bruger politiet cirka 50 millioner kroner om året på indkøb af køretøjer ud af det samlede budget på cirka syv milliarder.

Patruljevognene udgør lidt under halvdelen af politiets samlede antal køretøjer.

I galleriet over artiklen kan du se, at en politibil ikke bare er en politibil. De er modificeret til et anderledes brug end en almindelig familiebil.

Klik dig igennem og bliv klogere på politiets køretøjer. 

Du kan læse mere om politiets køretøjer HER.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu