Politiet advarer: Du må for alt i verden ikke åbne denne mail

13. marts 2017 20:25 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Svindelmails er tilsyneladende kommet for at blive, og Apple er et yndet mærkat at misbruge.

Jep, så er den her igen. Den obligatoriske advarsel mod svindelmails. Denne gang er det – igen – firmaet Apple, det er gået ud over. Teknologigiganten er et yndet mærke at misbruge, når svindlere skal forsøge at lokke penge ud af intetanende og godtroende internetbrugere.

På Twitter skriver Nordjyllands Politi direkte, at den vedhæftede mail, du kan se i galleriet her over artiklen, er et tydeligt eksempel på et usselt svindelforsøg.

“Vær varsom med at trykke på links du modtager fra folk, du ikke kender. Det kan være et forsøg på phishing”, skriver politiet om svindelmails, der kan udformes, så det ser ud til, at de kommer fra Apples egne systemer.

Phishing er et svindelnummer, hvor brugere lokkes til at afgive informationer på falske forudsætninger.

Tilsyneladende stort problem

Problemet er ingenlunde nyt eller spektakulært. Faktisk er det tilsyneladende så stor en udfordring, at Apple selv har lagt en vejledning på sin hjemmeside, hvor brugere kan sikre sig, at modtagne mails rent faktisk kommer fra Apple.

En “phishing”-hacker vil typisk forsøge at indrette vellignende og avancerede webstedet, der minder om iTunes eller App Store, men det eneste formål med denne side er at indsamle dine kontooplysninger, påpeger Apple.

“Ofte vil du i en falsk e-mail blive bedt om at klikke på en henvisning og besøge et af disse phishing-websteder for at opdatere dine kontooplysninger”, skriver koncernen og lægger vægt på, at Apple aldrig vil bede dig oplyse følgende via mail:

CPR-nummer, Din mors pigenavn, Hele kreditkortnummeret eller Kontrolcifre.

Stort phishing-nummer afsløret

Advarslen fra Nordjyllands Politi kommer samme dag, som Europol oplyser, at det i samarbejde med engelsk, lettisk og tysk politi har haft succes med at opløse en lettisk gruppe af internet-svindlere.

I en pressemeddelelse fra Europol fremgår det, at tre personer ud af 12 hovedemner er blevet arresteret tirsdag 7. marts. Under operationen lykkedes det politiet at konfiskere talrige computere, mobiltelefoner, bankkort, simkort og andre digitale spor.

Europol vurderer, at den kriminelle hacker-gruppe har snydt sig til flere millioner euro.

Operationen blev iværksat i januar 2015.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu