ANNONCE

Politiet advarer: Hjælp ikke disse personer

30. august 2019 11:37 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi advarer borgere mod at hjælpe folk i nød. Flere af dem har vist sig at være tricktyve.

Som Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi selv udtrykker det på Facebook, så er det ikke altid godt at være den hjælpsomme. Der er desværre en tendens i, at hjælpsomme borgere bliver snydt.

Det sker blandt andet ved, at tricktyvene lader som om, de har brug for hjælp til deres bil. Det skriver politiet i et Facebookopslag.

Ikke rent mel i posen

Den seneste tid har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi erfaret, at flere borgere, der har vist sig fra deres hjælpsomme side, er blevet taget ved næsen.

Det sker blandt andet ved, at der er personer i vejkanten, som øjensynlig har brug for hjælp til at starte deres bil.

Men når borgerne så holder ind, har de nødstedte personer noget helt andet i tankerne.

Giver guldsmykker

Borgerne, der stopper og giver en hjælpende hånd, oplever, at tricktyvene giver deres guldsmykker til de hjælpsomme borgere, kun for at aflede deres opmærksomhed, så tyvene kan franarre de hjælpsomme for deres værdier.

Politiet anerkender, at det er en kedelig udvikling, som kan få indflydelse på borgernes lyst til at hjælpe andre i nød.

Benyt politiet

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi opfordrer til, at borgerne er påpasselige. Men også at de er mere opmærksomme på, om de nødstedte opfører sig mistænkeligt.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Oplever man som borger, at der en gruppe personer i nød i vejkanten, som har mistænkeligt adfærd, anbefaler politiet, at borgerne kontakter dem på 114.

Desuden håber Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på, at brugere på Facebook vil dele beskeden om tricktyve med de ældre borgere, da de oftest er udsat for tricktyveri.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu