Politiet advarer: Mand lokker skolebørn med slik

20. november 2017 15:31 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

Politiet efterforsker en sag, hvor en mand har forsøgt at lokke fremmede børn med sig hjem.

Politiet advarer: Mand lokker skolebørn med slik
Nordsjællands Politi efterforsker fire sager, hvor en person har forsøgt at få skolebørn til at gå med sig. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Der er frygt for, at der er en ivrig børnelokker på spil i Farum. Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

I løbet af november har politiet fået anmeldelser om, at en mand har forsøgt at lokke børn med sig hjem ved to forskellige skoler. Der er tale om tre tilfælde ved Lyngholmskolen og et tilfælde ved Stavnholtskolen. Manden har forsøgt at lokke dem med hjem med løfter om masser af slik.

– Det er noget, vi tager meget alvorligt, og som vi er i gang med at undersøge nærmere, udtaler vicepolitiinspektør Carsten Spliid fra Nordsjællands Politi i pressemeddelelsen.

Politiet kan ikke udelukke, at der er tale om den samme mand i de fire tilfælde.

Manden beskrives som værende fra 35 år til ”ældre” med brunt hår. Han har været iført en sort jakke – formentligt af læder – med lynlås, en sort/grå rygsæk og i et enkelt tilfælde også en rød hue.

Tal med børnene

Carsten Spliid opfordrer forældre til jævnligt at tale med deres børn om, at de skal sige nej til tilbud om slik, at komme hjem til nogen og se hundehvalpe eller andre søde dyr og lignende, hvis de bliver kontaktet af folk, de ikke kender – heller ikke selvom vedkommende siger, at det er aftalt med barnets mor eller far.

– Hvis man som barn bliver forsøgt lokket med en person, man ikke kender, skal man løbe væk og kontakte en voksen, som man kender og har tillid til, tilføjer han.

Nordsjællands Politi ønsker ikke at kommentere yderligere på sagen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu