ANNONCE

Politiet advarer mod SMS-svindel

6. februar 2020 22:00 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Flere borgere er på det seneste blevet snydt af svindlere.

Politiet advarer mod SMS-svindel
Der er flittige svindlere på spil i øjeblikket. Foto: Andriy Popov/Panthermedia/Ritzau Scanpix

Onsdag anmeldte en ung kvinde på 27-år fra Aarhus, at hun dagen forinden havde modtaget en SMS. Tekstbeskeden lignede, at den kom fra ‘Digitalpost’ – og i beskeden stod der, at hun havde modtaget ny digitalpost fra Nets, men da kvinden loggede på E-boks var der intet.

Artiklen fortsætter under videoen.

Hun trykkede derfor på linket i sms’en, hvorefter hun blev bedt om at uploade et billede af sit NemID, hvilket hun forsøgte flere gange, men hun fik hver gang besked om, at det ikke virkede.

Onsdag morgen stod det dog lysende klart, hvad der var sket for kvinden. Tre gange var der blevet foretaget strakshævninger på kvindens konto på mellem 1000 og 5000 kroner.

– Østjyllands Politi opfordrer til, at man aldrig trykker på links i sms’er, hvor man er usikker på afsenderen. Man skal heller aldrig videregive billeder eller oplysninger om sit NemID, skriver politiet i sin døgnrapport.

Men kvinden er langt fra alene.

Fik en falsk sms

En 16-årig pige havde sat en iPhone til salg på nettet – og her havde hun aftalt at mødes med en køber i Bruuns Galleri.

De to havde aftalt at mødes ved 20-tiden, og da køberen fremviser et billede af overførslen, så får pigen samtidig en sms fra ‘Danske Bank’, der bekræftede overførslen. Og dermed gav den 16-årige telefonen til køberen.

Men pigen vælger efterfølgende at kontakte sin bank, der får hun at vide, at SMS’en var falsk – og at der ingen penge var overført.

Østjyllands Politi har tidligere set eksempler på denne fremgangsmåde og opfordrer til, at man selv tjekker sin bankkonto, før man udleverer en vare.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu