ANNONCE

Politiet advarer: -Nu er det kritisk

17. januar 2021 17:55 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Flere politikredse advarer mod at færdes på tilfrosne søer, damme og vandhuller. Det er ikke sikkert

Politiet advarer: -Nu er det kritisk
Isen er usikker på søerne rundt om i landet. Arkivfoto: Scanpix

Søndag advarer flere politikredse samstemmende mod, at man færdes på tilfrosne vandhuller, damme og søer i Danmark. Isen er på ingen måde sikker, oplyser både Københavns Politi, Midt- og Vestsjællands Politi og Østjyllands Politi.

Alle tre steder er der indkommet anmeldelser om børn eller voksne, der er færdedes på isen, der har lagt sig på vandoverflader landet over, fordi temperaturerne har taget et solidt dyk. Hos Østjyllands Politi siger vagtchef René Ludvig det ret tydeligt:

– Selvfølgelig færdes der færre ude nu, fordi det er blevet mørkt, men hvis man går i gennem isen nu, så er det ved at være kritisk, siger han. Han fortæller Newsbreak.dk, at der er kommet anmeldelser om personer, der har færdedes på isen.

Især har det været et problem ved Lystrup Engsø, hvor fra der er kommet en anmeldelse. Har nogen bevæget sig ud på isen på for eksempel Brabrandsøen, så er det rigtig skidt. For den er dyb, og isen er under ingen omstændigheder sikker.

– Man kan sikkert godt gå et par skridt, men så er det nok også ved at være for sent, siger Ludvig. Politiet har sammen med Aarhus Kommune sørget for, at der bliver sat skilte op rundt omkring ved vand, hvor isen altså ikke er sikker. Det vil også være aktuelt mandag.

Hvis der skiltes med, at det ikke er forsvarligt at færdes på isen, vil det faktisk være ulovligt at gøre det alligevel. Det fremgår af paragraf 15 i Ordensbekendtgørelsen.

§ 15. Politiet eller den myndighed, som politiet har bemyndiget hertil, kan ved opslag eller offentlig bekendtgørelse forbyde færdsel på isen ud for kyster, i havne eller på offentlige søer, vandløb og andre vandsteder“, står det.

Vagtchef Mads Haugaard fra Midt- og Vestsjællands Politi stemmer i og fortæller Newsbreak.dk, at han har modtaget en anmeldelse fra Roskilde.

– Vi kører selvfølgelig ud og kigger, men har ikke fundet nogen, der var i fare, siger han. Fra begge politikredse lyder det, at der ikke er kommet melding om, at nogle er gået i gennem isen.

Tidligere søndag advarede Københavns Politi ligeledes mod usikker is. Ifølge Ritzau var der mellem 20 og 30 personer på Sortedamsøen samtidig. Mens betjente på den ene side af søen var beskæftiget med at kalde folk ind på land, vandrede personer på den modsatte side ud på isen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu