ANNONCE

Politiet advarer unge: Det er dybt ulovligt

8. september 2020 14:21 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Forældre opfordres i samme ombæring til at tage en snak med deres poder.

Politiet advarer unge: Det er dybt ulovligt
Svindlen foregår på den måde, at pengene bliver sat ind, hævet og afleveret som kontanter. På den måde bliver sporet efter pengene sløret. Genrefoto.

Midt- og Vestsjællands Politi advarer i dagens døgnrapport om en stigning i antallet af sager, hvor særligt unge mennesker udfører arbejde for kriminelle.

Politiet kalder dem, der hjælper de kriminelle, for muldyr. De menneskelige muldyr hjælper de kriminelle ved at stille deres konto til rådighed.

Der bliver i sådanne sager sat penge ind på en konto, der siden hæves og afleveres kontant, og på den måde kan den reelle modtager af pengene ikke spores ved overførslen.

Politiet skriver, at de kriminelle gerne bruger det påskud, at deres egen konto er spærret, men når man ser på sagerne med politiets øjne, stammer de overførte penge fra kriminelle handlinger.

– Vi ser desværre mange eksempler på, at især unge mennesker stiller deres konto til rådighed og senere hæver pengene kontant til gerningsmanden. Flere får stillet en belønning i udsigt for at medvirke, og andre bliver truet til det. Bliver man truet, skal man melde det til politiet, så vi har mulighed for at forfølge sagen, siger Peter Bjerre, lokalbetjent i Greve/Hundige, til Midt- og Vestsjællands Politi.

Tag en snak

Han opfordrer forældre til teenagebørn om, at de tager en alvorlig snak med de unge om, at man risikerer at blive blandet ind i kriminalitet, hvis man låner sin konto ud til andre.

– Det er ikke alene strafbart, men der sidder også nogle forurettede i den anden ende, som ofte bliver snydt for store pengebeløb, siger Peter Bjerre.

I samme ombæring advarer politiet alle om at overdrage deres hæve- og kreditkort til andre, samt at man aldrig oplyser hverken koder eller nem-id-oplysninger til andre.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu